Foto: PantherMedia/Scanpix
9. un 10. oktobrī Rīgā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas konferenču centrā notiks 20. Eiropas "Fair Play" Kustības kongress, pulcējot 27 Eiropas un Austrumeiropas reģiona valstu olimpisko komiteju pārstāvjus. Šogad kongresa tēma: "Godīgas Spēles vērtības – tilts starp sportu un kultūru Eiropā bez diskriminācijas", informēja Latvijas Olimpiskā komiteja.

Kongresa oficiālā atklāšana notiks 9.oktobrī plkst.9:00 un to ar uzrunu atklās Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš ir kongresa patrons.

Kongresu rīko Latvijas Olimpiešu klubs sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju, Latvijas Paralimpisko komiteju, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju. Projektu atbalsta Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, Rīgas dome un Eiropas Olimpiskās komitejas Solidaritātes fonds.

Kongresa īpašie viesi un galvenie runātāji būs Starptautiskās Paralimpiskās komitejas prezidents Filips Kreivens, Starptautiskās sporta preses asociācijas prezidents Džanni Merlo, Eiropas Sporta Mediju savienības prezidents Jannis Dars, kā arī vairāki Latvijas sporta profesionāļi. Runātāji dalīsies ar savu unikālo pieredzi un aktualitātēm tādās piedāvātajās kongresa apakštēmās kā godīga attieksme pret sportistiem ar ierobežotām spējām, taisnīgums vides un sporta infrastruktūrā, godīga komunikācija sportā, kā arī taisnīgums sporta darba tirgū Eiropā.

Latvijas Olimpiešu klubs aktīvi darbojas, lai popularizētu Godīgas spēles principus un aicina tos ievērot arī ikdienā. Godīga spēle neietver tikai sporta noteikumu ievērošanu, bet arī pieprasa respektēt un cienīt pretiniekus, kolēģus, tiesnešus un līdzjutējus, kā arī Godīgas spēles (
Fair Play
) principu, sporta ētikas normu un antidopinga politikas ievērošana.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!