Latvijas vienīgā rollerderbija komanda ar Igaunijas sportistēm kopīgā "Team Baltic" nedēļas nogalē Mančestrā notikušā Pasaules kausa ietvaros laukumā pārspēja komandu no Izraēlas.

"Team Baltic", kuras sastāva pārsvaru veido Rīgas rollerderbijistes, Izraēlas "Tel Aviv Derby Girls" komandu 3. februāra spēlē pārspēja ar 58 punktu pārsvaru jeb rezultātu 252:194, liecina rezultātu tabula.

Abas komandas nepiedalījās lielajā turnīrā par kausa iegūšanu, bet gan sacentās īpaši jaunajām komandām paredzētā spēlē pieredzes gūšanai un nonākšanai starptautiskā rollerderbija apritē.

"Team Baltic" no 14 komandas loceklēm 11 ir Latvijas vienīgās komandas "Riga Roller Derby" spēlētājas, bet atlikušās trīs no Igaunijas "Tartu Roller Derby" komandas.

"Spēles laikā sapratām, ka spēku un pieredzes ziņā esam līdzvērtīgas. Varēja just, ka abām komandām ir pieredzes trūkums, kas veicināja visādas kļūdas. Bet kopumā spēle bija tiešām līdzvērtīga," pēc atgriešanās Rīgā portālam "Delfi" ceturtdien aizvadīto spēli pret Izraēlu komentēja "Riga Roller Derby" vadītāja Laura Kulberga.

Spēle lieliski parādīja, kādas spējas un prasmes vēl ir jāpilnveido, atzīst Kulberga. "Ir lietas, kuras mēs varam trenēt – fiziskā sagatavotība, ātrums, jāslīpē slidošanas prasmes," stāsta Kulberga. Tāpat ir tapis skaidrs, ka jāmeklē piemērotāka zāle treniņiem un jāspēlē pēc iespējas vairāk, viņa analizē.

"Šī pieredze iedvesmoja turpināt visu ar divkāršu atdevi," uz jautājumu par komandas nākotnes plāniem, norāda Kulberga. Uz nākamo Pasaules kausu rollerderbijā, kas notiks pēc četriem gadiem, ir apņēmība startēt kopējā turnīrā kā Latvijas komandai, atklāj komandas trenere. Savukārt "Team Baltic" varētu tikt saglabāta lokāla mēroga spēlēm, kamēr Igaunijas komanda vēl nespēj nodrošināt sev pilnu sastāvu.

"Riga Roller Derby" arī plāno piesaistīt jaunus dalībniekus, tostarp tiesnešus un atbalsta komandu. Savukārt vasarā, šī sporta veida popularizēšanai, iecerēti atklātie treniņi dažās Latvijas vietās, ieskicē Kulberga.

Vairāk par rollederbiju var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!