Foto: Publicitātes foto
Rīgas šaha komanda sestdien ar uzvaru sāka dalību Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) notiekošajā pasaules pilsētu čempionātā.

Turnīra trešās apakšgrupas pirmās kārtas mačā Rīgas komanda ar 2,5-1,5 pārspēja Atēnu izlasi no Grieķijas.

Uzvaras Rīgas komandas rindās izcīnīja Arturs Neikšāns un Jevgēņijs Svešņikovs, neizšķirti nospēlēja Ilmārs Starostīts, bet Normunds Miezis piedzīvoja zaudējumu.

Apakšgrupas sacensību turpinājumā Rīgas komandai būs jāspēkojas arī ar Ļvovas (Ukraina) un Kanberas (Austrālija) komandām.

Rīgas komandu pasaules pilsētu čempionātā pārstāv lielmeistari Miezis, Neikšāns, Svešņikovs un Starostīts, kā arī FIDE meistars Egons Lavendelis.

Šis ir pirmais turnīrs, kurā pasaules mērogā spēkiem mērojas pilsētu komandas. Čempionātā piedalās 24 komandas no visas pasaules. Komandu atlase šim turnīram notika pēc ģeogrāfiska principa - kvalificējās kontinentu čempioni un viena komanda no katras starptautiskās federācijas zonas. Līdz ar to vienai Latvijas pilsētai vietu izcīnīja Latvijas vīriešu izlase, kas šī gada pasaules šaha Olimpiādē uzrādīja labāko rezultātu starp Baltijas valstu komandām - 28.vieta.

Katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās no pārējām vienībām iekļūs izslēgšanas turnīrā.

Pasaules pilsētu čempionāts ilgs līdz 29.decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!