Foto: DELFI
Eiropas kausa triatlona sacensībās sprinta distancē, kas svētdien risinājās Rīgas centrā, uzvaru svinēja Itālijas un Šveices pārstavji.

Kopumā uz starta izgāja vairāk nekā 300 dalībnieki no 37 valstīm, kas startēja gan vecuma grupu sacensībās, "Sportland" komandu stafetē, gan Eiropas kausa ieskaitē. Rīgas triatlona īpašā vērtība bija izvēlētā sacensību vieta - jebkuram bija iespēja peldēt Daugavā, braukt ar velosipēdu pa Vanšu tiltu un 11.novembra krastmalu, kā arī skriet pa Ķīpsalu.

Distanču garumi bija atkarībā no vecuma grupas, kur distances svārstījās no 100 līdz 750 metriem peldēšanā, no 6,5 līdz 20 kilometriem riteņbraukšanā un no 800 metriem līdz pieciem kilometriem skriešanā.

Savās vecuma grupās labākie izrādījās: Kirke Kubare no Igaunijas (F9 grupa), Valērijs Čurgelis no Latvijas (M9), Samanta Krampe no Latvijas (F11), Pauls Audzēvčs no Latvijas (M11), Evelīna Tomkevičute no Lietuvas (F13), Raimonds Levickis no Latvijas (M13), Daniela Leitāne no Latvijas (F15), Vadzims Hurčanka no Baltkrievijas (M15), Tatjana Lukša no Baltkrievijas (F17), Henrijs Rapp no Igaunijas (M17), Aleksandra Kalistratova (FO), Alekss  Alsbergs (MO), Johana Rapo no Igaunijas (F19), Tīts Pumputis no Lietuvas (M19), Kristina Rulkeviča no Batkrievijas (F20), Gints Skroderis no Latvijas (M20), Alina Rančeva no Lietuvas (F30), Sandris Šika no Latvijas (M30), Antra Roga no Latvijas (F40), Jānis Ozoliņš no Latvijas (M40), Pille Nurmis no Igaunijas (F50), Anatolijs Levša no Latvijas (M50) un Elmārs Eleksis no Latvijas (M60).

"Sportland" komandu stafetē labākie vīriešu grupas ieskaitē izrādījās "FILTER Boss & Zēni" komandu pārstāvji, sieviešu ieskaitē "FILTER" meitenes, bet mix grupā "SPORTLAND/NIKE" komandas pārstāvji.

Sacensības kulmināciju sasniedza, kad distancē devās elites grupas sportisti, kuriem bija jāveic 750 m peldus, 20km riteņbraukšana un 5km skriešana.

Aizraujošā cīņā, 68 dalībnieku vīriešu konkurencē uzvaru svinēja Šveices sportists Patriks Rainers (53 minūtes un 31 sekunde), otrais Izraēlas sportists Amitai Jonahs (53:35), trešais - Rons Darmons no Izraēlas (53:39).

Dāmu konkurencē uz starta stājās 23 sportistes, kur uzvaru izcīnīja Andželika Olmo no Itālijas (stunda, viena minūte un četras sekundes). Otro vietu izcīnīja Vikija van der Merve no DĀR (1:01:16), bet trešā bija Irina Abjusova no Krievijas (1:01:38)..

No Latvijas pārstāvjiem labāko rezultātu uzrādīja Andrejs Dmitrijevs, finišējot 58. vietā (0:59:31). Dāmām Latviju pārstāvēja tikai Baiba Medne, kurā finišēja 21 vietā (1:07:47).    

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!