Rojs Džonss juniors aizvadītās nedēļas nogalē Lasvegasā pārliecinoši pieveica Džonu Ruisu cīņā par pasaules čempiona titulu boksā smagajā svarā WBA versijā, iekļūstot pasaules boksa vēsturē.
Džonss 12 raundu cīņā bija pārliecinoši labāks un vienbalsīgi tika atzīts par pasaules čempionu.

34 gadus vecajam Džonsam, kas ir pasaules čempions vieglākajā smagajā svarā, cīņa ar Ruisu bija pirmā smagajā svarā. Savā karjerā Džonss ir izcīnījis pasaules čempiona titulus vidējā, vieglākajā smagajā un smagajā svarā, kas 106 gadu laikā nevienam citam bokserim pasaulē šā sporta vēsturē nav izdevies.

1897.gadā brits Bons Ficsimonss pēc čempiona titula iegūšanas vidējā svara kategorijā vēlāk triumfēja arī smagajā svarā. Līdz šim viņš bija vienīgais pasaules čempions vidējā svara kategorijā, kas spējis pieveikt pasaules čempionu smagajā svarā.

Džonsa rēķinā 49 cīņās ir tikai viens zaudējums, turklāt 38 mačus viņš beidzis ar pretinieku nokautēšanu. Kopš sava vienīgā zaudējuma - 1997.gada martā saņemtās diskvalifikācijas cīņā ar Montelu Grifinu - Džonss uzvarējis 14 mačos pēc kārtas.

Trīs mēnešus pēc diskvalifikācijas Džonss nokautēja Grifinu un kopš tā laika tā arī nav ticies ne ar vienu sev cienīgu pretinieku vieglajā smagākajā svarā.

Pēdējoreiz ringā viņš bija devies 7.septembrī, kad pārliecinoši ar tehnisko nokautu sestajā raundā pieveica britu Klintonu Vudsu.

Džonss par cīņu ar Ruisu saņēma 10 miljonus ASV dolāru. Ruiss savukārt saņēma procentus no TV translāciju ienākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!