Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē šodien nolemts virzīt izskatīšanai valdības sēdē jautājumu par prēmiju piešķiršanu Vasaras olimpisko un paralimpisko spēļu medaļu ieguvējiem, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Ministru kabinets tiks lūgts no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" atvēlēt 1 009 262 eiro prēmiju izmaksai. Plānots, ka jautājums tiks skatīts 1.novembra valdības sēdē.

Jau ziņots, ka XXXI Vasaras olimpiskajās spēlēs Latvijas olimpieši izcīnīja divas ceturtās un vienu piekto vietu. Savukārt paralimpieši guva izcilus panākumus, izcīnot divas zelta un divas bronzas medaļas, kā arī vienu piekto un vienu sesto vietu.

Paralimpiskajās spēlēs Aigars Apinis uzvarēja diska mešanā, izcīnot savu ceturto paralimpisko zelta medaļu karjerā, bet Dadzīte bija labākā šķēpmešanā, savā medicīnas grupā labojot pasaules rekordu. Viņa ieguva arī bronzu diska mešanas sacensībās, kamēr Bergs bija trešais lodes grūšanā. Piekto vietu iejādē izcīnīja Rihards Snikus, bet astotā loka šaušanā palika Ieva Melle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!