Foto: LFS
Polijas pilsētā Rokonievicē notiekošajā "EuroFloorball Cup" turnīrā ar pārliecinošu uzvaru debitējusi "RSU/Runway" sieviešu florbola komanda, ar rezultātu 11:1 sagraujot "Zirafa Zilina" spēlētājas no Slovākijas, vēsta portāls "Florbolazinas.lv".

Latvijas čempionvienībai "RSU/Runway" turnīrs Polija ir debija šāda mēroga sacensībās, tādēļ pirms pirmā mača ar Slovākijas čempionvienību, kas pirms tam sekmīgi piedalījās kvalifikācijas turnīrā, īsti nebija zināms studenšu spēks, lai gan vairākām spēlētājām ir pieredze ar startiem Eiropas kausos citu komandu rindās, gan arī pasaules čempionātu rūdījums Latvijas valstsvienībā, norāda portāls.

Jau pirms šīs spēles bija skaidrs, ka uzvara mačā nodrošinās vietu turnīra pusfinālā jeb starp četrām labākajām komandām. Tas saistīts ar to, ka "žirafes" dienu iepriekš cieta 3:10 zaudējumu grupas trešajai komandai – mājiniecēm polietēm.

Jau ar pirmajām minūtēm pārsvars bija "RSU/Runway" komandai, taču pirmajās 20 spēles minūtēs izdevās izcelties tikai reizi – spēlējot vairākumā, precīza bija Luīze Biļinska. Toties pēc pārtraukuma latviešu pārsvars bija ļoti izteikts (metieni šajā periodā 17:3). Arī vārti sāka birt vieni pēc otriem – precīzi tika izdarīti metieni no vārtu priekšas un no distances, vārtu stūros un raidījumi starp vārtsardzes kājām. Tas deva graujošo 9:0 vadību pēc 40 nospēlētām minūtēm, individuāli izceļoties Aijai Kuncītei, kura savāca "hat-trick".

Pēc pārtraukuma trešos vārtus mačā guva arī Biļinska, bet Signe Ercena izcēlās otro reizi. Tas ļāva panākt 11:0 vadību, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām kapitulēt bija spiesta arī Liāna Aldiņa – 11:1. Ar šādu rezultātu arī noslēdzās cīņa.

Par labāko spēlētāju "RSU/Runway" rindās tika nosaukta Biļinska, kurai trīs gūti vārti un viena rezultatīva piespēle.

Jau piektdien "RSU/Runway" aizvadīs otro spēli apakšgrupā, tiekoties ar poļu komandu "Energa Olimpia Osowa Gdansk", kas ir regulāra eirokausu dalībniece. Ņemot vērā, ka latvietes savā pirmajā spēlē uzvarēja ar lielāku rezultāta starpību, uzvarai apakšgrupā pietiks arī ar neizšķirtu rezultātu.

"RSU/Runway" – "Zirafa Zilina" 11:1 (1:0, 8:0, 2:1)
Luīze Biļinska (3+1), Signe Ercena (2+2), Aija Kuncīte (3+0), Gunita Kārkliņa (2+1), Ilze Justamente (0+3), Līga Garklāva (1+0), Tatjana Varša (0+1), Līga Cebule (0+1), Evelīna Garbare (0+1), Diāna Isjomina (0+1)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!