Par jaunajām Latvijas čempionēm florbolā sievietēm sestdien kļuva RSU/"Runway" komandas sportistes.

Finālsērijas piektajā mačā RSU/"Runway" ar 5:1 (0:0, 1:0, 4:1) pārspēja iepriekšējo sešu sezonu čempionvienību "Rubene".

Pēc pirmajām divām trešdaļām rezultāts bija tikai 1:0 RSU/"Runway" komandas labā, tomēr turpinājumā spēle ritēja daudz rezultatīvāk. Līdz trešdaļas astotajai minūtei RSU/"Runway" izvirzījās vadībā ar 3:0, maču vēlāk noslēdzot ar drošu panākumu.

Uzvarētājām šajā mačā ar trijiem gūtajiem vārtiem palīdzēja Luīze Biļinska, vienus vārtus guva Gunita Kārkliņa, bet reizi "Rubene" komanda raidīja bumbiņu savos vārtos.

Savukārt "Rubene" vienībā vienīgo precīzo metienu izpildīja Edīte Bankava.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām RSU/"Runway" uzvarēja ar 4-1.

Kā ziņots, pirmajos mačos RSU/"Runway" izcīnīja uzvaras ar 4:2 un 6:2, bet trešajā mačā "Rubene" triumfēja ar 3:1, sagādājot pretiniecēm pirmo zaudējumu šosezon. Savukārt šonedēļ notikušajā ceturtajā spēlē ar 7:2 atkal uzvarēja RSU/"Runway" vienība.

Regulārajā čempionātā RSU/"Runway" ar 71 punktu 24 spēlēs izcīnīja pārliecinošu pirmo vietu, bet "Rubene" ar 57 punktiem palika otrajā pozīcijā.

Pusfinālsērijās RSU/"Runway" ar 3-0 uzvarēja "Rīgas lauvas"/ERREA vienību, bet "Rubene" ar 3-0 pārspēja "Ķekava"/AXA komandu.

Kā ziņots, vienīgajā spēlē par bronzas godalgām "Ķekava"/AXA pārspēja "Rīgas lauvas"/ERREA ar rezultātu 5:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!