Foto: LETA
Latvijas vīriešu florbola čempionāta pirmajās divās vietās svētdien izvirzījās RTU/"Inspecta" un Stalbes "Pārgauja" komandas.

"Pārgauja" ar rezultātu 8:7 (4:2, 1:2, 3:3) izbraukumā izrāva uzvaru pār "Ulbroka/FS Masters" vienību. Šajā mačā uzvaras vārtus trīs minūtes pirms pamatlaika beigām guva Artūrs Jurševskis, kuram tas bija otrais precīzais sitiens.

Vēl trīs vārtus uzvarētājiem guva Lauris Ābols, bet ar diviem vārtiem un trijām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Rolands Jānelsiņš.

Savukārt "Ulbroka/FS Masters" vienībā trīs vārtus guva Kārlis Bulāns, bet divreiz precīzi meta Mārtiņš Zvidra.

Tikmēr RTU/"Inspecta" florbolisti tika pie graujoša panākuma, ar rezultātu 19:1 (6:0, 8:0, 5:1) pārspējot "Jūrmalas" vienību. Uzvarētājiem ar pieciem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Atis Blinds.

Jau nākamajā nedēļā RTU/"Inspecta" florbolisti Polijā piedalīsies Eiropas kausa finālturnīrā. Šajās sacensībās startēs arī sieviešu komanda RSU/"Runway", bet cita sieviešu vienība "Rubene" spēlēs Eiropas Čempionu kausā.

Vēl vienā cīņā "Ķekava" ar 11:4 (1:2, 1:1, 9:1) pārspēja "Talsi/Triobet" vienību.

Kopvērtējumā tagad RTU/"Inspecta" un "Pārgauja" komandām, kuras aizvadījušas attiecīgi sešas un septiņas spēles, ir pa 15 punktiem. Tai ar 12 punktiem sešās spēlēs seko Cēsu "Lekrings" vienība, bet pie 11 punktiem sešās spēlēs tikuši "Ulbroka/FS Masters" florbolisti.

Latvijas čempionātā, kas tiek aizvadīts jau 19.reizi, šogad piedalās 13 komandas.

Kā ziņots, pagājušās sezonas finālsērijā līdz četrām uzvarām RTU/"Inspecta" komanda ar 4-0 pieveica "Lekrings" florbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!