Foto: F64
Seškārtējā Latvijas sieviešu čempionvienība florbolā Kocēnu "Rubene" ceturtdien jaunizveidotās Eiropas Čempionu kausa izcīņas A apakšgrupas otrajā mačā ar rezultātu 1:7 (0:1, 0:4, 1:2) zaudēja Čehijas klubam Prāgas "Herbadent", tādējādi neiekļūstot turnīra pusfinālā.

Vienīgos vārtus Latvijas kluba labā pašā trešās trešdaļas sākumā guva Edīte Bankava, tobrīd panākot 1:5.

Jāpiebilst, ka metienu attiecība šajā spēlē bija 33:10 "Herbadent" komandas labā.

Kā ziņots, pirmajā mačā "Rubene" otrdien ar rezultātu 1:14 kapitulēja Zviedrijas vienībai "Djurgardens", bet pēc tam trešdien zviedrietes sīvā cīņā ar 6:5 pārspēja "Herbadent" komandu.

Līdz ar to A grupas noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar sešiem punktiem divās spēlēs izcīnīja "Djurgardens" florbolistes, otrajā vietā ar trim punktiem ierindojās "Herbadent", bet "Rubene" zaudēja abās cīņās, paliekot trešajā pozīcijā šajā grupā.

Turnīra pusfinālā iekļuva apakšgrupas divas labākās komandas "Djurgardens" un "Herbadent", bet trešajā vietā palikušajai "Rubenei" sacensības noslēdzās.

Eiropas Čempionu kausā vīriešu un sieviešu konkurencē spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts, kas šogad ir Čehija. Savukārt sestā komanda vīriešu un sieviešu konkurencē tika noteiktas pagājušā gada Čempionvienību kausā - sacensībām kvalificējās vienības, kas palika pirmās aiz florbola "lielā četrinieka" valstu komandām. Nākamajā gadā šajā turnīrā spēlēs šī gada "EuroFloorball" turnīra uzvarētājas.

Ar šādām izmaiņām Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) vēlējās Eiropas spēcīgāko komandu turnīru izveidot atraktīvāku un augstākā kvalitātē, kas palielinātu starptautisko televīzijas translāciju pārklājumu un veicinātu florbola izplatību dažādās pasaules valstīts, kā arī palielinātu florbola popularitāti citu sporta veidu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!