Foto: F64

Latvijas pieredzējusī modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska piektdien ieņēma 28.vietu Maskavā notiekošā pasaules čempionāta finālā.

Savā kroņa disciplīnā - paukošanā - Rubļevska tika pie 235 punktiem un bija ceturtā, kamēr peldēšanā viņai 254 punkti un 35. pozīcija 36 finālistu konkurencē.

Jāšanā ar 290 punktiem Rubļevska uzrādīja 16.rezultātu, kamēr kombinētajā šaušanas un skriešanas distancē pieredzējusī sportiste tika pie 516 punktiem, šajā disciplīnā ieņemot 28.vietu.

Kopsummā Latvijas sportiste nopelnīja 1295 punktus, kas deva 28. pozīciju.

Par pasaules čempioni ar 1386 punktiem kļuva ungāriete Šarolta Kovāča, bet sudraba godalgu izcīnīja francūziete Elodī Kluvela, kurai 1374 punkti, kamēr vēl par punktu mazāk bija bronzas medaļas laureātei Lēnai Šēnebornai no Vācijas.

Tikmēr komandu vērtējumā labākās ar 4080 punktiem bija ungārietes, otro vietu ar 4075 punktiem ieņēma Ķīna, bet trešās ar 4042 punktiem bija vācietes.

Jau vēstīts, ka no trim Latvijas modernās pieccīņas vīru sportistiem tikai Ruslans Nakoņečnijs ceturtdien spēja kvalificēties finālam kungiem, kamēr Deniss Čerkovskis zaudēja pēdējās cerības, lai kvalificētos savām piektajām olimpiskajām spēlēm. Finālā neiekļuva arī Pāvels Švecovs.

Pirms tam otrdien Nakoņečnijs un Švecovs izcīnīja augsto ceturto vietu stafetes sacensībās.

Vīriešiem finālsacensības gaidāmas sestdien.

Pasaules čempionātā sportisti dalīs arī ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, kuras izcīnīs pa trim sportistiem vīru un dāmu konkurencē, kas Olimpiādei vēl nav kvalificējušies.

Aizvadītajā gadā notikušās Riodežaneiro olimpisko spēļu atlases sacensības Latvijas sportisti neaizvadīja īpaši veiksmīgi, un pie ceļazīmēm jau gadu pirms Olimpiādes neizdevās tikt.

Tomēr vēl pa deviņām ceļazīmēm vīriešu un sieviešu konkurencē sadala šogad - pa trim ceļazīmēm sportisti iegūs pasaules meistarsacīkstēs, savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki pēc šīs nedēļas sacensības sacensībām tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā. No šī gada pasaules rangā punktus sāka skaitīt no nulles, un tos izcīna sešās sacensībās - četros Pasaules kausa posmos, Pasaules kausa finālā, kuri visi jau ir notikuši, un pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!