Foto: Publicitātes foto
Pagājušā nedēļas nogalē Uzvaras parkā Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā skrituļslidošanā 10 kilometru distancē, kas vienlaikus bija arī lielākā skrituļslidošanas seriāla "Skibox balva" 6.posms, uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Lauris Bitenieks, bet sieviešu konkurencē ātrāko laiku uzrādīja jauniešu grupas pārstāve Alīna Savrucka, informēja organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Sporta kluba "ASI" un Latvijas Skrituļslidošanas federācijas rīkotājā Latvijas čempionātā 10km distancē skrituļslidošanā jauniešu, junioru, elites un "Master" grupās sacentās 42 skrituļslidotāji, bet kopā ar pārējām grupām, kuras tika rēķinātas tikai "Skibox balvas" ieskaitē, saulainajos un siltajos laika apstākļos piedalījās nepilni simts dalībnieki – 88 šā sporta veida pārstāvji. Diemžēl vairāki dažu grupu līderi uz startu neizgāja. Visas četras vīriešu un sieviešu grupas startēja vienlaicīgi ar kopēju startu, veicot vispirms vienu 500 metru apli, bet tad astoņus 1,2km apļus.

Vīriešiem pirmajos divos apļos izveidojās līderu trijnieks ar Lauri Bitenieku un diviem junioriem – Sandri Šņori (Powerslide-Laimīte) un Jāni Jurdžu (Apex). Taču šis trio ilgi nenoturējās, jo jau pēc trešdaļas distances J,Jurdžs sāka atpalikt un līderpozīcijās palika abi "Powerslide" pārstāvji, kuri kopā nobrauca nākamos 5km, kad aptuveni 2km līdz beigām izšķirošo rāvienu veica Lauris Bitenieks. Sandris nespēja turēt līdzi pieredzējušākajam un divas reizes vecākajam komandas biedram, kā rezultātā Lauris Bitenieks, 10km veicot 18:56,05, kļuva par uzvarētāju. Savukārt Sandris Šņore, finišējot pēc 21 sekundes, izcīnīja uzvaru junioru (1997.-1999.g.) konkurencē un par 38 apsteidza kopējā ieskaitē trešo laiku uzrādījušo otro labāko junioru Jāni Jurdžu. Vēl pēc pusminūtes 4. un 5.vietā finišēja juniori Kristers Kuģenieks ("Filter") un Artis Ivo Pencis ("Laimīte"), bet sešinieku kopējā ieskaitē noslēdza elites grupas pārstāvis Dzintars Lapiņš ("Laimīte"), kurš aizraujošā un kuplā finiša sprintā septiņu cilvēku grupā apsteidza Arvi Miezīti, kā arī labāko jaunieti (2000.-2004.g.) Edgaru Ņezamovu ("Laimīte") un uzvarētāju "Master" grupā (1964.-1975.g.) Agri Šipkovu (Filter).

Sieviešu konkurencē savu pārākumu demonstrēja jaunietes. Cīņā par uzvaru iesaistījās trīs jauniešu grupas pārstāves no BJC "Laimīte" – Alīna Savrucka, Patrīcija Sniķere un Agate Priedīte, kurām pēdējā aplī pietuvojās labākā juniore Laine Kreitāle (ASI Skibox). Dodoties pēdējos 1,2km, šķita ka pirmās trīs vietas sadalīs jaunietes, tomēr Agatei Priedītei nebija pa spēkam tempa kāpinājums pēdējā aplī, un viņa ne tikai nepiedalījās finiša sprintā par uzvaru, bet palaida garām pēdējā aplī visātrāko laiku uzrādījušo Laini Kreitāli, kura ieņēma trešo vietu kopējā ieskaitē (+3,7 sekundes). Tikmēr cīņā par pirmo vietu U14 grupas līdere Alīna Savrucka, uzrādot laiku 22:36,99, par 0,8 sekundēm pārspēja divus gadus jaunāko Patrīciju Sniķeri. Piektā finišēja ASI Skibox pārstāve un otrā junioru konkurencē Katrīne Dreimane (+26,5 sekundes), bet sestās vietas liktenis identiski kā vīriešu konkurencē arī dāmām izšķīrās sprinta finišā starp vairākām dalībniecēm, no kurām ātrākā bija Santa Pētersone ("Laimīte"), kas tūdaļ aiz sevis atstāja labāko elites grupas pārstāvi Karīnu Ceriņu (ASI SKibox).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!