Foto: Publicitātes foto
Spēcīgākā Latvijas krosmintoniste Santa Paegle aizvadītās nedēļas nogalē izcīnīja otro vietu šā gada pirmajā 1000 punktu reitinga turnīrā "Slovenian Open 2017", informē Latvijas Krosmintona federācija.

Paegle Latviju pārstāvēja sieviešu kategorijā, kas ir otra prestižākā aiz OPEN, un viņas izcīnītā otrā vieta ir augstākais Latvijas sasniegums šāda līmeņa turnīros.

Sākotnēji tika izspēlēts grupu turnīrs, kurā Santa bija ielozēta vienā grupā ar polieti Martu Urbaniku (2. vieta pasaules reitingā), horvātieti Paulu Barkoviču (40. vieta) un horvātieti Kristīni Blazinicu.

Lai tiktu finālturnīrā, Santai, kura ieņem 8. vietu pasaules reitingā, bija jāiegūst vismaz otrā vieta savā apakšgrupā. Taču šīs apakšgrupas priekšrocība bija, ka pirmās vietas ieguvēja automātiski kvalificēsies pusfinālam.

Pirmo spēli Paegle aizvadīja pret Barkoviču, kura tika uzvarēta divos setos - 16:4; 16:9, nākamajā spēlē Latvijas sportiste tikās ar Blazinicu, kura arī tika vinnēta divos setos (16:10; 16:3). Pēdējā spēlē, jau cīņā par grupas uzvarētājas godu, Paegle neatstāja nekādu cerību Urbanikai un divos setos svinēja uzvaru ar 16:14; 16:13. Automātiskā iekļūšana sacensību pusfinālā Santai jau garantēja vismaz bronzas medaļu.

Pusfinālā Paegle tikās ar mājinieku jauno cerību Rebeku Škerlu. Abpusēju kļūdu pilnā spēlē trešā seta pašā nobeigumā noturību un spēju mobilizēties parādīja latviete un svinēja uzvaru, pirmoreiz iekļūstot 1000 punktu turnīra finālā. Finālā Paegle tikās ar vācieti Annu Hūberti. Šoreiz Paegle netika galā ar savām kļūdām un atzina Hūbertes pārākumu divos setos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!