Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija
Ceturtdien Norvēģijā tika aizvadīts augstākās kategorijas daudzdienu velobrauciena "Uno-X Tour of Norway" otrais posms, par kura uzvarētāju kļuva "UnitedHealthcare" komandas riteņbraucējs Marks De Mārs, bet augsto ceturto vietu izcīnīja Latvijas sportists no "IAM Cycling" vienības Aleksejs Saramotins. Otrs Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis tikmēr palīdzēja trešo pozīciju izcīnīt savam komandas biedram Aleksandram Kristoffam, portālu "Delfi" informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

"Uno-X Tour of Norway" daudzdienu velobrauciens, kuram šogad piešķirta prestižā HC (augstākā) kategorija ceturtdien turpinājās ar 195 kilometru garo otro posmu no Drukas līdz Sarpbsborgai. Riteņbraucējiem bija jāpievar vairāki nelieli kāpumi, kas gan lielo grupu būtiski neietekmēja.

Sacensību gaitā norisinājās vairāki atraušanās mēģinājumi. Tāpat aktīvi brauca arī abi Latvijas riteņbraucēji - Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins. Smukulim viens no galvenajiem uzdevumiem bijis palīdzēt pirmā posma uzvarētājam Kristoffam, bet Saramotins centās sevi apliecināt finiša spurtā. Distances pēdējā daļā vadībā atradās divu riteņbraucēju liels atrāviens. No lielās grupas aizbēga polis Majejs Paterskis ("CC Polsat") un Marks De Mārs ("UnitedHealthcare"). Lai arī šie abi sportisti nebija pieskaitāmi pie galvenajiem favorītiem, tomēr lielā grupa viņus nenoķēra. Cīņā par uzvaru ātrākais izrādījās 30 gadus vecais De Mārs, otrajā vietā atstājot Paterski. 

Lielā grupa finišu sasniedza 12 sekundes pēc uzvarētāja. Finiša spurtā ļoti aktīvi piedalījās arī Aleksejs Saramotins, bet trešo pozīciju izcīnīja Gata Smukuļa komandas biedrs Aleksanders Kristoffs. Ļoti veiksmīgs posms arī Saramotinam, kurš spēja finišēt ceturtajā pozīcijā. Smukulis tikmēr no uzvarētāja atpalika par vairāk nekā astoņām minūtēm un ierindojās 102. pozīcijā.

Kopvērtējumā par velobrauciena līderi kļuvis De Mārs, kurš par trijām sekundēm apsteidz poli Macieju Paterski. Tikmēr trešajā vietā ir "Katusha" līderis Aleksanders Kristoffs. Augstajā devītajā vietā šobrīd ir Aleksejs Saramotins, uzvarētājam zaudējot 24 sekundes. Tikmēr Gatis Smukulis ir 102. (+00:09:47)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!