Latvijas vīriešu basketbola izlases treniņa laikā traumu guvis Gatis Jahovičs un pilnīgi skaidrs, ka Eiropas čempionātā Serbijā viņš izlasei palīdzēt nevarēs. Basketbolistam plīsusi Ahilleja cīpsla un ārsti prognozē, ka atveseļošanās posms varētu ilgt no trim līdz pat pieciem mēnešiem.
Tādejādi Jahovičs jau bija trešais izlases kandidāts, kurš nedēļas laikā „atbiris” no kopējā saraksta. Iepriekšējā nedēļā pēc medicīniskās pārbaudes treniņus ar izlasi vajadzēja pārtraukt Mārim Ļaksam. Tāpat izlases vadībai beidzot izdevās sazināties ar Goldensteitas „Warriors” kluba pārstāvjiem. Abas puses vienojās, ka Andris Biedriņš trenēsies pēc individuāli sastādīta plāna un uz Serbiju nebrauks.

Šobrīd sarakstā palikuši 17 potenciālie braucēji uz Serbiju, no kuriem patlaban Ventspilī trenējas visi, izņemot Kasparu Kambalu, kurš valstsvienības treniņiem solījis pievienoties augustā.

Ceturtdien un piektdien mūsu komandai paredzētas pirmās pārbaudes spēles, kad Ventspilī viesosies mums jau labi zināmā Izraēlas izlase. Izraēla pagājušajā nedēļā savā laukumā aizvadīja trīs pārbaudes spēles ar Poliju, visās izcīnot pārliecinošas uzvaras – 94:68 (Tapiro 16), 72:64 (Vatsons 14) un 103:70 (Nissims 16). Visticamāk, ka Kārlis Muižnieks gaidāmajās spēlēs Ventspilī sevi ļaus apliecināt visiem 16 kandidātiem.

Latvijas izlases kandidāti:
Roberts Štelmahers
Kristaps Valters
Jānis Blūms
Sandis Buškevics
Armands Sķēle
Kristaps Janičenoks
Sandis Valters
Aigars Vītols
Juris Umbraško
Ivars Timermanis
Arnis Vecvagars
Uvis Helmanis
Kaspars Bērziņš
Kaspars Kambala
Raitis Grafs
Mārtiņš Skirmants
Kaspars Cipruss

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!