SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla pirmās spēles šodien aizvada Latvijas čempionvienība "Ventspils" un "ASK Rīga".
Pirmie šovakar cīņu pulksten 18 uzsāks ventspilnieki, kas viesos tiksies ar Tallinas "Kalev/Cramo", bet pusotru stundu vēlāk Rīgā, bērnu un jauniešu sporta centrā "Daugavas sporta nams", cīņu uzsāks "ASK Rīga" un "Šiauliai".

"Ventspils" un "Kalev/Cramo" atbildes spēle 7.aprīlī notiks Ventspilī, bet "ASK Rīga" un "Šiauliai" atkārtoti tiksies Lietuvā 9.aprīlī. Abu pāru uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs SEB BBL "Final Four" turnīrā, kas 20. un 21.aprīlī notiks Rīgā.

"Ventspils" - "Kalev/Cramo" spēles uzvarētājs pusfinālā tiksies ar SEB BBL un Lietuvas čempioniem "Lietuvos Rytas", bet "ASK Rīga" vai "Šiauliai" pusfinālā spēlēs ar regulārā čempionāta labāko komandu Kauņas "Žalgiris".

"Ventspils" sev vietu SEB BBL ceturtdaļfinālā nodrošināja pēc pirmās divīzijas turnīra. "Kalev/Cramo" nācās cīnīties "play off" pirmajā kārtā, kurā divu spēļu summā pieveica Latvijas vicečempionus "Barons/LMT".

Abas komandas savā starpā šosezon nav tikušās.

"Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks pirms šīs cīņas atzina, ka komanda cīņai ir sagatavojusies ļoti nopietni. "Ņemot vērā, ka mums bija vairākas brīvas dienas, esam gatavojušies nopietni šai spēlei un centīsimies parādīt labākā līmeņa basketbolu. Viņiem ["Kalev/Cramo"] ir labi spēlētāji visās pozīcijās, bet SEB BBL rezultatīvākais spēlētājs Treviss Rīds ir līderis. Viņu treneris ir Veselīns Matičs, kurš ir serbu skolas pārstāvis, un tas izsaka daudz ko."

"ASK Rīga" vietu ceturtdaļfinālā ieguva pēc SEB BBL "play off" pirmās kārtas, kurā divu spēļu summā pieveica "Valmiera-Lāčplēša alus". Savukārt "Šiauliai" basketbolisti SEB BBL pirmās divīzijas pēdējā spēlē negaidīti uzvarēja "Lietuvos Rytas" un nodrošināja sev vietu ceturtdaļfinālā.

SEB BBL čempionātā rīdzinieki savā pēdējā spēlē pirmajā divīzijā 25.martā Rīgā uzvarēja "Šiauliai" ar 80:71 un praktiski nodrošināja sev vietu ceturtdaļfinālā, taču "Šiauliai" pēc tam uzvarēja "Lietuvos Rytas" un ieguva sev vietu ceturtdaļfinālā, nobīdot rīdziniekus uz piekto vietu. Abu komandu pirmajā spēlē pirmajā divīzijā "Šiauliai" uzvarēja pagarinājumā ar 98:90.

"ASK Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts pirms tam vadīja tieši "Šiauliai", un tas šim ceturtdaļfināla pārim piedod papildus intrigu.

""Šiauliai" ir bīstama komanda. "Šiauliai" ieņem drošu trešo vietu Lietuvas līgā, kas ir spēcīgāka par Latvijas līgu. Tāpat mūsu pretinieki divus gadus pēc kārtas SEB BBL ir izcīnījuši trešo vietu, tāpēc viņi ir favorīti joprojām. "Šiauliai" ir laba komanda, kas labi pazīstama ar savu komandas garu," saka Butauts. "Viņi ir kareivīgi un spēj saņemties uz izšķirošajām spēlēm. Tāpat otrā spēlē ir jāspēlē Šauļos, tāpēc viņiem ir neliels pārsvars."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!