Piektdien SEB Baltijas Basketbola līgas otrā posma pirmās divīzijas spēlē Latvijas čempionvienība "Ventspils" ar rezultātu 69:82 zaudēja "Šiauliai" basketbolistiem.
Pirmo grozu spēlē guva "Šiauliai" basketbolisti, bet minūti vēlāk pēc Uvja Helmaņa trīspunktu metiena "Ventspils" pirmoreiz izvirzījās vadībā. Līdz ceturtdaļas vidum gan pārliecinošāk darbojās Šauļu komanda, kas panāca +6 (11:5). Latvijas čempioni pateicoties Helmaņa un Edija Šenona trīspunktu metieniem panāca neizšķirtu, bet Džastins Lavs jau izvirzīja ventspilniekus vadībā – 13:11. Ceturtdaļas izskaņa tika aizvadīta līdzīgā cīņā un noslēdzās neizšķirti – 15:15.

Otro ceturtdaļu Lietuvas klubs uzsāka ar nelielu izrāvienu, panākot piecu punktu pārsvaru, taču Ventspils komanda to ļoti ātri un viegli atspēlēja un atguva vadību. Tiesa, ne uz ilgu brīdi – ceturtdaļas turpinājumā veiksmīgāk turpināja darboties "Šiauliai". Ventspilniekiem gan izdevās vēlreiz izvirzīties vadībā, taču divarpus minūtes līdz puslaika beigām Džastina Lava gūtie punkti izrādījās pēdējie un puslaiku nācās zaudēt ar 35:38.

Trešās ceturtdaļas sākumā pēc Dušana Jeliča trīspunktu metiena pretinieki kārtējo reizi tika panākti, taču tad nemanāmi iniciatīva pārgāja pretinieku pusē. Līdz ceturtdaļas vidum Lietuvas klubs sasniedza septiņu, bet brīdi vēlāk arī astoņu punktu pārsvaru. Ventspilniekiem uz to īstu pretargumentu nebija un šķita, ka pārliecinošā uzvara pašmāju čempionātā pret "Falco/Ķeizarmežs" (114:41) viņus būs pamatīgi iemidzinājusi. Maksimālais pārsvars (+9) tika panākts pusotru minūti līdz trešās ceturtdaļas beigām, bet līdz tās izskaņai "Ventspils" atspēlēja tikai vienu punktu – 52:60.

Pēdējā desmitminūte iesākās visnotaļ veiksmīgi, jo tika atspēlēji četri punkti un pretinieku pārsvars saruka uz pusi – 60:64. Pāris neveiksmes aizsardzībā un uzbrukumā gan atmeta ventspilniekus turpat, kur sākuši ceturto ceturtdaļu – pie mīnus deviņi. Ceturtdaļas vidū pēc Masiuļa metiena "Šiauliai" atrāviens pirmoreiz pārsniedza desmit punktus (60:71) un Latvijas čempionu galvenais treneris Kārlis Muižnieks bija spiests ņemt minūtes pārtraukumu. Pēc tā ar trīspunktu gājienu izcēlās "Ventspils" jaunieguvums Kaspars Cipruss, taču kopumā komandas sniegums būtiski neuzlabojās. Visai nepārliecinošā ventspilnieku spēle noveda pie mazliet negaidīta, bet pelnīta zaudējuma – 69:82.

Par vienu no zaudējuma iemesliem kļuva metienu precizitāte. Ventspilnieki realizēja tikai 38.7% divpunktu metienu un 30.3% trīspunktu metienu. Lietuvas klubam šie rādītāji bija manāmi augstāki - attiecīgi, 50% un 46.6%. Tika zaudēta arī cīņa pie groziem, turklāt komanda nespēja tikt galā ar pretinieku komandas līderi Arvīdu Cepuli, kurš guva 24 punktus. Visbeidzot - pārliecinošā uzvara Latvijas Basketbola līgas čempionātā visticamāk atstāja negatīvu iespaidu uz komandas mobilizāciju.

Rezultatīvākais ventspilnieku rindās ar 16 gūtajiem punktiem bija Džastins Lavs, bet pa 10 punktiem guva Aigars Vītols un Edijs Šenons. Savukārt Kasparam Ciprusam daudz netrūka līdz "double - double" - 8 punkti un 8 atlēkušās bumbas.

Divu apļu turnīrā tiks noskaidrotas divas labākās komandas, kas kvalificēsies "Final Four" turnīram, vēl divas šī turnīra dalībnieces tiks noskaidrotas "play off" spēlēs.

SEB Baltijas Basketbola līga.
1. divīzija.
Šiauliai - Ventspils 82:69
(15:15, 23:20, 17:22, 17:22) Šiauliai: Cepulis 24, Kieza 13, Masiulis 12, Mazutis 9, Prekevicius 7, Vaiciunas 6, Mykolats 4, Klimavicus 4, Paulukenas 3. Ventspils: Lovs 16, Vītols 10, Šenons 10, Cipruss 8 (8 atl.b.), Helmanis 6, Jeličs 5, Timermanis 3, Ļaksa 3, Veselovs 2, Gabrāns 2, Vaikulis 2, Vairogs 2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!