Šonedēļ oficiāli sākas Anglijas profesionālā futbola 2007./08.gada sezona un savu pirmo spēli sestdien, 11.augustā, aizvadīs Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam piederošais Blekpūles futbola klubs, kuras komandā spēlē latviešu spēlētājs Kaspars Gorkšs, portālu "Delfi" informēja "Belokon Holdings".
Blekpūliešu pretinieki būs Lesteras futbola komanda ("Leicester City F.C."). Spēle notiks Lesteras futbola laukumā "The Walkers Stadium". Spēle sāksies plkst. 17 ( plkst. 15 pēc Anglijas laika). Interesanti atzīmēt, ka Blekpūles futbola kluba galvenais treneris Saimons Greisons 90.gados bija Lesteras futbola komandas spēlētājs, tostarp 1997.gadā tika atzīts par sezonas labāko spēlētāju klubā.

Vienlaikus sākas arī Anglijas futbola līgas kausa ("Carling Cup") izcīņa. Šajā turnīrā Blekpūles futbola klubam pirmā spēle paredzēta otrdien, 14.augustā, ar Hudersfīldas futbola klubu ("Huddersfield Town F.C.").

Tāpat zināma pirmā Blekpūles futbola kluba spēle, ko tiešraidē rādīs satelīttelevīzijas kanālā "SkySports" un kuru līdz ar to būs iespējams redzēt arī Latvijā – tā ir pirmdienas, 3.septembra, spēle ar "Hull City A.F.C" futbola komandu.

Blekpūles futbola klubs, par kura līdzīpašnieku un prezidentu 2006.gada vasarā kļuva Latvijas baņķieris un uzņēmējs Valērijs Belokoņs, jauno sezonu uzsāk Anglijas futbola Čempionātā līgā (pilns nosaukums angļu valodā - "The Coca – Cola Football League Championship") - vērtējot pēc komandu meistarības, Anglijas profesionālā futbola otrajā spēcīgākajā līgā (pēc Anglijas Premjerlīgas).

Blekpūles futbola klubs Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā atgriežas pēc 29 gadu pārtraukuma, jo 2006./07.gada sezonas noslēgumā izslēgšanas spēļu finālā guva uzvaru un līdz ar to iespēju pāriet no Anglijas futbola Pirmās līgas (angļu valodā – "The Coca - Cola Football League One") uz Anglijas futbola Čempionāta līgu.

Kluba vadība ir palielinājusi kluba budžetu, nolēmusi pilnveidot kluba stadionu un par sezonas galveno mērķi uzstādījusi stabilas pozīcijas ieņemšanu Anglijas profesionālā futbola otrajā spēcīgākajā līgā.

Vairāk par Blekpūles futbola klubu lasiet tā oficiālajā mājas lapā - www.blackpoolfc.premiumtv.co.uk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!