Foto: LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis sestdien Liverpūlē desmit raundu reitinga cīņā tiekas ar mājinieku Saimonu Valiliju.

Cīņa norisināsies Liverpūles "Echo Arena" hallē gaidāmajā boksa vakarā, kas sāksies plkst. 20 pēc Latvijas laika, turklāt Brieža cīņa ieplānota kā pirmā. Cīņu tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Viasat Sport Baltic".

Pašlaik 31 gadu vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 20 profesionālajās cīņās, 17 gadījumos pretinieku nokautējot. Tikmēr Valilijs ir guvis deviņas uzvaras, taču ne reizi nav cīnījies ārpus Lielbritānijas, tāpēc viņam tieši profesionālajā boksā ir krietni mazāka pieredze.

Tikmēr vakara galvenais notikums būs mājinieka un Pasaules Boksa padomes (WBC) pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijas čempiona jostas īpašnieka Tonija Beljū duelis ar amerikāni B. Dž. Floresu. Beljū šī būs pirmā titula aizstāvēšanas cīņa.

Tieši Briedim, kurš ir WBC jostas obligātais pretendents, nākamajā cīņā būs jāspēkojas par titulu pret šī dueļa uzvarētāju. Titulcīņa Briedim ir jāaizvada līdz marta beigām.

Iepriekšējo cīņu Briedis aizvadīja maija vidū, kad Rīgā ar tehnisko nokautu pieveica Olanrevaju Durodolu no Nigērijas, kļūstot par obligāto pretendentu uz WBC pasaules čempiona jostu.

Nedēļu pirms došanās uz Liverpūli Briedis neslēpa, ka par gaidāmo pretinieku viņam ir maz informācijas. "Amatieru boksā viņš (Valilijs) ir bijis labs. Viņš ir motivēts cīnīties ar mani, taču domāju, ka es esmu motivētāks, jo, braucot ārpus Latvijas, ir jāsagatavojas vēl labāk nekā, kad cīnies mājās. Uz Liverpūli brauks līdzjutēji no Latvijas, turklāt tur būs arī Anglijas latvieši, kuri dosies skatīties manu cīņu," stāstīja bokseris.

Tikmēr Valilijs pirms cīņas paudis lielu apņēmību uzvarēt latvieti.

"Briedis ir pasaules klases bokseris, taču es viņu gatavojos uzvarēt. Man trūkst šādu cīņu pieredzes, taču es to varu atspēkot ar savu talantu un meistarību," optimistisks bija angļu bokseris.

Kā amatieru bokseris Valilijs savulaik ieguva Amatieru boksa asociācijas titulu, kā arī triumfēja Sadraudzības spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!