Šosestdien Jūrmalā, Lielupē pie CSDD, pulksten 12.00 dienā tiks dots starts pēdējam Latvijas čempionāta posmam ūdens motosportā, vortālu "Delfi Sports" informēja Latvijas Ūdens motosporta federācija.

Izšķirošās sacensības, kurās piedalīsies Latvijas labākie ūdens motosportisti sešās laivu klasēs, noslēgsies ar godalgu pasniegšanu Mellužu svētku laikā. Vēl nevienā no klasēm līdzšinējie līderi nav ieguvuši drošu pārsvaru, tāpēc saspringta un aizraujoša cīņa ir paredzama starp visiem sportistiem.

Šogad līdz pat pēdējam posmam Latvijas atklātajā čempionātā ūdens motosportā ir saglabājusies intriga par medaļu ieguvējiem pilnīgi visās laivu klasēs. Nevienam no pilotiem nav izdevies apsteigt pārējos konkurentus ar tik lielu punktu rezervi, lai Jūrmalas sacīkšu laikā varētu neraizēties par sekotājiem. Lielāko pārsvaru - 17 punktu - izdevies izcīnīt Uvim Slakterim F2 klasē, apsteidzot Uģi Grosu, kurš ieguvis 43 punktus, un Mārim Vasiļevskim RN-2000 klasē, par 17 punktiem atrodoties priekšā Rolandam Orlovskim. Pārējās laivu klasēs starpība starp pirmo un otro vietu nav lielāka par desmit punktiem, kas Jūrmalā nodrošinās spraigu cīņu par čempiona titulu.

Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems uzsver: „Par godu čempionāta pēdējam posmam, sadarbojoties ar ūdens sporta klubu „Jūrmala", esam organizējuši pasākumu, kurā līdzjutējiem būs iespēja ne vien sekot līdzi pilotu cīņai par medaļām, kas šogad solās būt īpaši spraiga, bet arī piedalīties plašajā Mellužu svētku programmā. Jāatzīmē, ka šis gads kopumā Latvijas ūdens motosportā kļuvis par pagrieziena punktu, pateicoties lielajam skaitam jauno pilotu, kuri izvēlējušies nodarboties ar šo sporta veidu."

Pēc sacensībām Mellužu estrādē notiks Latvijas atklātā čempionāta ūdens motosportā pēdējā posma noslēguma ceremonija un uzvarētāju apbalvošana, kam sekos izklaidējošs koncerts, kurā paredzēta vairāku Latvijā labi zināmu mākslinieku uzstāšanās. Mellužu svētku koncerts sāksies neilgi pēc sacensībām pulksten 20.00 vakarā. To atklās muzikāla programma „Ceļojums pa Eiropu", kurā uzstāsies Ineta Rudzīte un Normunds Puriņš, bet vēlāk būs pūtēju orķestra „Auseklītis" koncerts ar defilē šovu. Svētku noslēgumā īpašu koncertu sniegs mellužnieks Adrians Kukuvass, kurš kopā ar draugiem izpildīs savas labākās dziesmas.

Pirms pēdējā čempionāta posma 29. augustā Jūrmalā notiks jauno ūdens motosportistu treniņnometne. Treniņos tiks noskaidroti piloti, kuri piedalīsies Eiropas čempionātā 6. septembrī Kauņā. Pateicoties šīm un vairākām citām nozīmīgām sacensībām, ko šogad aizvada jaunie sportisti, 2008. gads ūdens motosportā nesis pozitīvas attīstības iezīmes, jo vairāk nekā citus gadus pieaugusi jauniešu interese par šo sporta veidu. Tādēļ Latvijas Ūdens motosporta federācija jau sākusi darbu pie jauniešu izlases izveides, kuras sastāvs precīzāk varētu kļūt zināms pēc piektdien gaidāmās treniņnometnes noslēguma.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!