Foto: Publicitātes foto
Vairākkārtējais pasaules čempions skeitbordā latvietis Jānis Kuzmins pagājušās nedēļas nogalē izcīnījis otro vietu Pasaules kausa izcīņas posmā Milānā, informēja sportista pārstāvji.

Pirmajā dienā sportisti mērojās spēkiem līnijslalomā un speciālajā slalomā, kur Kuzmins bija starp galvenajiem pretendentiem uz medaļām. Sacensības sākās ar līnijslalomu, kur viņš veiksmīgi aizkļuva līdz finālbraucieniem. Šoreiz medaļas tika izcīnītas pēc citādākas kārtības, nekā ierasts, - pretendentiem bija jāveic viens brauciens ar atsevišķu startu. Kuzmins izcīnīja otro vietu, uzvarētājam piekāpjoties par 0,13 sekundēm.

Speciālajā slalomā Kuzmins veica ātrāko dienas braucienu, tomēr nogāztais konuss deva sodu, kas rezultātā nozīmēja vēl vienu otro vietu, uzvarētājam zaudējot 0,01 sekundi.

Otrajā sacensību dienā tika aizvadīts milzu slaloms, kurā Kuzminam vēl viena otrā vieta, kas šādu pozīciju deva arī posma kopvērtējumā.

Pasaules kausa posmā Latviju veiksmīgi pārstāvēja arī Lienīte Skaraine, kura triumfēja sieviešu konkurencē. Junioru konkurencē veiksmīgi cīnījās Toms Dreiblats, bet amatieru konkurencē sekmīgs bija Edijs Jermačenko, izcīnot godalgotas vietas savās grupās.

Kuzmins un Skaraine pašlaik gatavojas startam pasaules čempionātā, kas oktobrī notiks ASV, Teksasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!