Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas šķēpmetējs Zigismunds Sirmais svētdien Rumānijā izcīnīja bronzas medaļu Eiropas ziemas kausa izcīņā mešanas disciplīnās.

Kā zināms, sestdien otro vietu sacensībās sievietēm izcīnīja Līna Mūze.

Labākā metienā Sirmais, kurš ir trīskārtējs šo sacensību uzvarētājs, šķēpu raidīja 75,41 metrus tālu, savu labāko rezultātu sasniedzot jau pirmajā mēģinājumā.

Par uzvarētāju kļuva Vladzimirs Kazlovs no Baltkrievijas, kurš rīku aizmeta 79,34 metrus, bet otro vietu ieņēma itālis Norberts Bonvekio ar 76,66 metrus tālu metienu.

Sirmajam joprojām pieder Eiropas ziemas kausa sacensību rekords, kuru viņš sasniedza 2011.gadā, kad šķēpu raidīja 84,47 metrus tālu, toreiz labojot arī pasaules rekordu junioriem. Eiropas ziemas kausā viņš uzvarēja arī 2013. un 2014.gadā, bet pērn bija tikai desmitais.

Svētdien Sirmais gan patālu atpalika no Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīva, kas ir 83 metri.

Tikmēr U-23 vecuma grupas sacensībās 11. vietu ieņēma Patriks Gailums, kurš šķēpu raidīja 67,46 metrus tālu, bet uzvaru izcīnīja Juliāns Vēbers no Vācijas ar 81,24 metrus tālu metienu.

Jau ziņots, ka Mūze sestdien rīku raidīja 61,26 metru tālumā, kas ir tikai par 71 centimetru tuvāk nekā viņas personiskais rekords. Latviete neilgu laiku bija šo sacensību līdere, taču noslēgumā pirmo vietu ieguva vāciete Kristīne Husonga, kura šķēpu aizmeta 61,80 metrus tālu.

Mūzei nedaudz pietrūka līdz Riodežaneiro olimpiskajam normatīvam, kas ir 62 metri.

Pērn Mūze šajās sacensībās bija sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!