BK "Skonto" piektdien Rīgas Sporta manēžā ar 96:76 uzvarēja "Ventspili" pēdējā spēlē Latvijas basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā.
"Skonto" rezultatīvākais ar 33 gūtajiem punktiem bija Kristaps Valters, bet Trojs Ostlers uzvarētājiem guva 27 punktus. Ventspils komandā ar 24 punktu guvumu izcēlās Mairs Četmens.

Jau pirms cīņas bija skaidrs, ka pirmo vietu turnīra tabulā saglabās "Ventspils", bet "Skonto" ieņems 2. vietu. "Ventspils" regulāro turnīru noslēdza ar 26 uzvarām 28 spēlēs, bet "Skonto" basketbolistu rēķinā ir 25 uzvaras. Savstarpējās spēlēs abām komandām ir pa divām uzvarām.

Pārējās sešas LBL komandas pēdējās spēles regulārajā čempionātā aizvadīs sestdien. Rīgā "Barona" un Policijas CSK spēlē noskaidrosies, kura no abām komandām ieņems 6. vietu un turpinās sezonu izslēgšanas spēļu kārtā. Vēl "Klondaika/ZS/Cēsis" Cēsīs uzņems "Valmieru/Rūjienu", bet Gulbenē "ASK/Buki" cīnīsies ar "Līvu alus/Liepāja" basketbolistiem.

BK "Skonto" galvenais treneris Raivo Otersons pēc panākuma cīņā ar pašreizējiem Latvijas čempioniem "Ventspils" basketbolistiem atzina, ka pretinieki bijuši gan fiziski, gan psiholoģiski saguruši pēc uzvaras pār Kazaņas "Uniks", kas Ventspils komandai nodrošināja vietu FIBA Čempionu kausa četru spēcīgāko komandu finālturnīrā.

Pēc tādām uzvarām kā pret "Uniks" spēlētājiem iestājas atslābums, preses konferencē teica Otersons, pieļaujot, ka zaudējums pretiniekiem liks sasparoties nākamajās savstarpējās cīņās. "Mēs šodien bijām ātrāki," teica Otersons. "Komanda īpaši šai spēlei nebija gatavojusies. Prieks, ka regulārajā čempionātā ar "Ventspili" nospēlējām neizšķirti 2:2, kas ļauj cerēt uz saspringtu cīņu finālos".

"Skonto" gatavojot jaunus spēles risinājumus finālsērijai, taču cīņā pret "Ventspili" tos nebija iespējams pārbaudīt, jo cirkšņa traumas dēļ nespēlēja Edgars Šneps, bet Kristaps Janičenoks ir saslimis, sacīja Otersons. Šnepam vajadzēšot ārstēties piecas līdz sešas dienas.

"Skonto" uzvaru par pelnītu nosauca arī "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks. "Varbūt mēs morāli un psiholoģiski nebijām spēlei gatavi, tomēr "Skonto" bija labāki," teica Muižnieks. "Noteikti zināmu iespaidu atstāja arī spēle ar "Uniks", taču profesionālai komandai jāspēj noskaņoties arī uz šādu spēli [pret "Skonto"]".

Pirmajā puslaikā "Ventspils" basketbolisti "netika līdz" pretinieku līderiem Kristapam Valteram un Ostleram, bet pašu līderis Ainars Bagatskis nebija uzdevumu augstumos, norādīja Muižnieks. Slimības dēļ "Ventspilij" nespēlēja Kristaps Purnis.

Jau ar pirmajām spēles minūtēm abas komandas ilgi neveidoja kombinācijas, un centās ātrā spēlē tikt pie grozu gūšanas. "Skonto" izvirzoties vadībā ar 10:6, "Ventspils" vēl spēja panākt neizšķirtu 10:10, tomēr Kristapa Valtera aktīvā spēle ļāva laukuma saimniekiem līdz ceturtdaļas beigām nodrošināt piecu punktu pārsvaru (24:19).

Otrajā ceturtdaļā "Skonto" uzbrukumus precīzi noslēdza arī Ostlers un Lemeins Vilsons, turklāt mājinieki izrādīja lielāku cīņassparu, lai gan tāpat kā pretinieki pieļāva daudzas kļūdas. "Skonto" izdevās veiksmīgi aizvadīt puslaika noslēgumu, un pēc Jāņa Blūma trīspunktu metiena panākt 51:40. Līdz otrās ceturtdaļas beigām "Ventspils" gan divus punktus atguva.

Spēkos līdzvērtīga cīņa turpinājās arī trešās ceturtdaļas sākumā, un "Ventspils" pēc Gorana Boškoviča gūtā groza pietuvojās līdz 54:58. Taču sekojušajās spēles epizodēs "Ventspils" ļāva laukuma saimniekiem panākt būtisku pārsvaru, un trešo ceturtdaļu ar precīzu metienu noslēdza K. Valters, panākot jau 71:57.

Pēdējā ceturtdaļā "Skonto" neļāva Ventspils komandai pārtvert iniciatīvu, arvien turpinot palielināt rezultāta starpību. "Ventspils" basketbolisti nespēja lauzt cīņas gaitu, un Muižnieks laida laukumā arī rezervistus.

LBL spēle:

"Skonto" - "Ventspils" 96:76 (24:19, 27:23, 20:15, 25:19)

  • "Skonto": K. Valters 33 +8AB, Ostlers 27 +8AB +3BM, S. Valters 10, Blūms 9 +6RP, Vilsons 8, Vītols 5 +7AB, Jahovičs 2, Čunda 2
  • "Ventspils": Četmens 24 +8AB, Bagatskis 13 +6AB, Buškevics 10, Vecvagars 7, Boškovičs 7, Kosuškins 6, Pētersons 3 +9AB, Skirmants 3, Zeltiņš 3
  • AB - atlēkušās bumbas, RP - rezultatīvas piespēles

    Latvijas basketbola līgas turnīra tabula

     SpēlesUzvarasZaudējumiPunkti
    BK "Ventspils"2826254
    BK "Skonto"2825353
    "Līvu alus/Liepāja"27141341
    "Valmiera/Rūjiena"27121539
    "ASK/Buki"27111638
    BK "Barons"27101737
    Policijas CSK2791836
    "Klondaika/ZS/Cēsis"2722529

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!