Viens no šobrīd labākajiem Latvijas vārtsargiem Pēteris Skudra galīgo atbildi par savu spēlēšanu vai nespēlēšanu 2004. gada pasaules čempionātā plāno dot līdz 13. martam, informē laikraksts "Diena".
Aizvadītās nedēļas sākumā Maskavā viesojās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, Latvijas izlases galvenais treneris Kurts Lindstrēms, kā arī valstsvienības menedžeris Māris Baldonieks. Sākotnēji bija plānots Voskresenskā tikties arī ar "Himik" krāsas pārstāvošo Skudru, tomēr beigu beigās tālāk par Maskavu trijotne nav tikusi.

Uz Voskresensku nebraucām, jo ar Pēteri Skudru man jau pirms divām nedēļām Rīgā bija pāris stundu ilga tikšanās, kuras laikā izrunājām visus jautājumus, kas saistīti ar viņa spēlēšanu izlasē," laikrakstam skaidro K. Lipmans. "Skudra neteica: nē. Viņš izrādīja interesi par spēlēšanu izlasē. Tiesa, ir dažas nianses, kas var liegt viņam pievienoties valstsvienībai. Sezona Krievijas Superlīgā Pēterim beidzas jau 14. martā, un cik varēja noprast, jau nākamajā dienā viņš ir pasūtījis aviobiļeti lidojumam uz Ameriku pie ģimenes. Skudra nevēlas pirms čempionāta vairāk kā mēnesi būt projām no mājām."

Lai atrisinātu situāciju, vārtsargam esot piedāvāts ierasties Rīgā nedēļu pirms pasaules čempionāta. Tāpat Skudram bez iekšējās cīņas apsolīta pirmā vārtsarga vieta izlasē [nez, ko par to teiks Sergejs Naumovs? - autora piezīme].

Produktīvāka esot bijusi tikšanās ar Maskavas "Spartak" kluba vadību. Maskavieši ir gatavi Latvijas izlases vajadzībām jau pēc Krievijas Augstākās līgas "play-off" pusfināla cīņām atbrīvot aizsargu Viktoru Ignatjevu un uzbrucēju Aigaru Ciprusu. Tas tādēļ, ka Izslēgšanas spēļu finālam nebūs tik lielas nozīme - ceļazīmi uz Superlīgu, protams, ja nekas nemainīsies, iegūs divi labākie Augstākās līgas klubi.

"Par Ciprusu ir ļoti labas atsauksmes. "Spartak" treneri Aigaru vēlas redzēt komandas sastāvā arī nākamajā sezonā, tāpēc labi, ka spējām panākt vienošanos sarunu ceļā. Ignatjevs neesot tik stabils, taču periodiski spēlējot pienācīgā līmenī," laikraksts "Diena" citē K. Lipmanu.

Atgādinām, ka treniņnometne pirms pasaules čempionāta sāksies 29. martā, bet savās komandās sezonu ātrāk beigušajiem kandidātiem būs iespēja trenēties individuāli jau no nākošās nedēļas. Treneris Lindstrēms Rīgā sola ierasties pirms Latvijas čempionāta pusfinālspēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!