Foto: F64
Pirms gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ceturto vietu izcīnījušais Latvijas smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs sestdien Čehijā kvalificējās pasaules čempionāta kanoe airēšanā un smaiļošanā A finālam 200 metru distancē.

Šo sacensību pusfinālā Rumjancevs savā braucienā izcīnīja otro vietu. Par tā uzvarētāju, finišu sasniegdams pēc 35,205 sekundēm, kļuva divkārtējs Eiropas čempions Marko Dragosavļevičs no Serbijas, kuram Latvijas sportists piekāpās par 0,050 sekundēm.

Finālā iekļuva katra pusfināla divi ātrākie airētāji. Pirms tam piektdien savā priekšsacīkšu braucienā Rumjancevs izcīnīja uzvaru, tomēr šī kārta bija bez lielas intrigas, jo pusfinālu sasniedza septiņi no astoņiem brauciena dalībniekiem.

A fināls norisināsies svētdien.

Tieši pirms gada Rumjancevs palika uzreiz aiz goda pjedestāla olimpiskajās spēlēs, atkārtojot Latvijas delegācijas augstvērtīgāko rezultātu Riodežaneiro. Kopš tā laika viņš piedalījies vienā Pasaules kausa etapā, maijā gūstot trešo vietu 200 metros.

Tikmēr kanoe divniekiem vīriem 1000 metros Aivis Tints un Gatis Pranks savā pusfināla braucienā bija septītie starp deviņiem dalībniekiem un svētdien startēs B finālā, kamēr Turciju pārstāvošā latviešu smaiļotāja Lāsma Liepa 200 metru pusfinālā bija septītā, noslēdzot dalību sacensībās.

Vēl sestdien kanoe airētāja Jūlija Gutova 200 metru distancē savā pusfinālā ierindojās astotajā vietā un noslēdza dalību sacensībās, neiekļūstot ne A, ne B finālā, kamēr smaiļotāju divnieks Laura Skukauska un Sabīne Cirša 200 metros savā pusfinālā bija astotās no deviņām un neiekļuva finālā, kam kvalificējās trīs ātrākās laivas. Tāpat sacensības noslēdzis šogad izveidotais smaiļošanas četrinieks Deniss Volkovs, Kaspars Tīklenieks, Roberts Akmens un Aldis Artūrs Vilde, kuri savā 500 metru pusfinālā bija septītie no deviņām laivām.

Jau ziņots, ka pirms tam sestdien Tints izcīnīja 17.vietu pasaules čempionāta 1000 metru distancē. Viņš sacentās B finālā, kur dalībnieki cīnījās par desmito vietu. Tiesa, latvietim brauciens nebija no sekmīgākajiem, jo viņš finišu sasniedza pēc četrām minūtēm un 3,684 sekundēm, ierindojoties astotajā vietā starp deviņiem konkurentiem un šo distanci noslēdzot ar iegūtu 17.pozīciju.

Tikmēr pirms tam sestdien smaiļotājs Vilde 1000 metru distances C finālā ierindojās ceturtajā vietā, noslēgumā kopējā ieskaitē ieņemot 22. pozīciju.

Pasaules čempionāts kanoe airēšanā un smaiļošanā norisināsies līdz svētdienai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!