Foto: LETA
Latvijas smaiļotāju divnieks Edvards Ceipe un Kristofers Lamberts svētdien Serbijas galvaspilsētā Belgradā izcīnīja sudraba godalgu Eiropas junioru čempionāta 200 metru distancē.

Šīs distances A finālā par uzvarētājiem kļuva itāļu duets Simone Bernoki un Džakomo Bolconella, kuri finišu sasniedza pēc 34,402 sekundēm. Savukārt Ceipe/Lamberts no zelta medaļu ieguvējiem atpalika 0,364 sekundes.

Tikmēr bronzas godalgas ieguva vācieši Filips Hardijs un Kens Paifers.

Savukārt pēcāk svētdien norisinājās arī smaiļošanas sacensības U-23 vecuma divniekiem, kur Latvijas duets Deniss Volkovs un Roberts Akmens 200 metru distances A finālā izcīnīja ceturto vietu.

Par uzvarētājiem šajā disciplīnā tika kronēti Kirils Černomorovs un Ivans Semikins no Ukrainas, no kuriem Latvijas sportisti atpalika par nepilnu pussekundi. Savukārt no bronzas viņus šķīra 0,360 sekundes.

Vēl vieniniekos smaiļotājs Akmens A finālā šajā pašā distancē bija sestajā vietā.

Jau ziņots, ka sestdien Eiropas junioru čempionāta bronzu 1000 metru distancē izcīnīja kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš.

Savukārt svētdien A finālā 200 metros junioru kanoe airētājs Ansis Grišāns izcīnīja septīto vietu, kamēr smaiļotājs Roberts Altmanis bija astotais.

Kā ziņots, pirms tam svētdien Latvijas junioru kanoe airētājs Matīss Ozols arī izcīnīja septīto vietu 500 metru distancē.

Tikmēr citā junioru konkurences A finālā svētdien devītie 500 metru distancē palika kanoe divnieks Ansis Grišāns un Artūrs Belans, kuri no pirmās vietas atpalika vairāk nekā desmit sekundes.

Savukārt B finālā junioru meitenēm 500 metros ceturtā palika kanoe airētāja Jūlija Gutova, kas viņai kopējā ieskaitē deva 13. vietu. Tikmēr smaiļotājiem veicās nedaudz pieticīgāk, jo savos B finālos Sabīne Cirša un Māris Cilinskis, kā arī divnieks Edvarts Ceipe un Kristofers Lamberts palika pēdējie, kas viņiem visiem kopvērtējumā deva 18. vietas.

Tikmēr U-23 vecuma grupā B finālā 500 metru distancē sesto vietu izcīnīja smaiļotāja Madara Aldiņa, kura līdz ar to kopējā ieskaitē ieņēma 15. vietu.

Latviju Belgradā notiekošajā Eiropas čempionātā junioriem un U-23 grupā kopā pārstāv 19 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!