Foto: LETA
Pirmo zaudējumu Indijā notiekošā pasaules čempionāta amatieriem cīņās otrdien piedzīvoja Latvijas labākā snūkera spēlētāja Tatjana Vasiļjeva.

Apakšgrupu turnīra noslēdzošajā - sestajā - cīņā Latvijas pārstāve ar 2-3 piekāpās Krievijas sportistei Darjai Sirotinai. Dueļa laikā Vasiļjeva bija nonākusi iedzinējos ar 0-2, taču spēja atspēlēt divu freimu deficītu, bet uzvarai ar to bija par maz.

Jau vēstīts, ka pagājušās nedēļas vidū pirmajā cīņā Vasiļjeva ar 3-0 apspēlēja Emiju Klēru Kingu no DĀR, pēc tam ar 3-0 uzvarēja mājinieci Varšu Sanjēvu, bet sestdien ar 3-2 uzvarēja arī Kimberliju Brūveri no Jaunzēlandes, atspēlējoties no zaudējumiem pirmajos divos freimos. Savukārt svētdien Latvijas snūkera spēlētāja ar 3-1 pieveica arī Honkongas pārstāvi Somaņu Jaņu, bet pirmdien ar 3-0 uzvarēja Indiru Tammi Govdu no Indijas.

Ar piecām uzvarām sešās cīņās Vasiļjeva ieņēma otro vietu F apakšgrupā, atpaliekot vien no Sirotinas, kura uzvarēja visos mačos. Latvijas sportiste jau iepriekš sev bija garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs, kas sāksies trešdien.

Vasiļjeva ir vienīgā Latvijas pārstāve šajā pasaules čempionātā.

Pērn pasaules čempionāts risinājās Daugavpilī, labāko rezultātu no mājiniekiem sasniedzot Vasiļjevai, kura ceturtdaļfinālā piekāpās nākamajai čempionei Vendijai Jansai no Beļģijas.

Savukārt šī gada Eiropas čempionātā Vasiļjeva ceturtdaļfinālā zaudēja Darjai Sirotinai no Krievijas, kura ir viņas pretiniece apakšgrupā arī Indijā notiekošajā turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!