Foto: AP/Scanpix

Tuvāko nedēļu laikā ziņojumu par dopinga sistēmas pastāvēšanu Krievijā publiskos arī otra Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izmeklēšanas komisija, ko vada Samuels Šmits, atsaucoties uz SOK preses dienestu, ziņo aģentūra TASS.

"SOK komisijai, ko vada Samuels Šmits, bija uzdots izskatīt jautājumu par iespējamām dopinga manipulācijām Krievijā, par ko tiek runāts Ričarda Maklārena ziņojumā, konkrēti attiecībā uz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm," teikts SOK paziņojumā. "Joprojām notiek lietu noklausīšanās, un tiek ievērotas attiecīgās procedūras. Savu ziņojumu komisija publiskos tuvāko nedēļu laikā."

Krievijas federācijas Izmeklēšanas komisija jau paziņojusi, ka viņu veiktā izmeklēšana ir atspēkojusi Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītāja, Kanādas jurista Ričarda Maklārena paziņojumu, ka Krievijā it kā pastāvot valsts atbalstīta dopinga sistēma un ka Soču olimpisko spēļu laikā krievu sportistiem tika samainītas dopinga analīzes.

Pēc Ričarda Maklārena otrā ziņojuma SOK izveidoja divas izmeklēšanas komisijas – Denisa Osvalda vadītā nodarbojas ar Krievijas sportistu Soču olimpisko spēļu laikā nodoto dopinga analīžu atkārtotu pārbaudi, bet Samuela Šmita vadītā izmeklē valsts saistību ar aizliegto preparātu lietošanu.

Osvalda vadītā komisija jau ir lēmusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Soču olimpiskajam čempionam distanču slēpošanā Aleksandram Ļegkovam, izmeklētas tiek arī Krievijas olimpisko bobslejistu, skeletonistu un ātrslidotāju lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!