Šodien ULEB kausa izcīņā tiks aizvadītas pirmās ceturtdaļfināla spēles. Latvijas čempioni BK „Ventspils” jau vakar ar čārterreisu ieradās Serbijā, kur šodien aizvadīs spēli Vršacā ar jau labi zināmo „Hemofarm”. Komandas jau divas reizes tikās apakšgrupu turnīrā, kurās abas reizes labāki bija Ventiņi – 94:83 Ventspilī un 102:97 otrajā pagarinājumā Vršacā. Taču šoreiz viss sāksies no nulles un iepriekšējām uzvarām nebūs vairs nekādas vērtības. Spēles sākums 19.00 pēc Latvijas laika.
Uz Serbiju BK „Ventspils” ir devušies 11 spēlētāju sastāvā. Traumu dēļ mājās ir palikuši Arnis Vecvagars un Jānis Blūms, kurš jau ir atsācis treniņus un iespējams varētu spēlēt jau sestdienas spēlē pret „Lietuvos rytas”. Pēdējā spēlē pret „Neptūnas” vaiga kaula sasituma dēļ nespēlēja Mārtiņš Skirmants, bet uz šī vakara spēli viņš jau būšot atkal ierindā. Pēc potītes traumas atguvies ir arī komandas kapteinis Aigars Vītols, kurš gan pēdējās spēlēs izcēlies ar sev neraksturīgi zemu metienu precizitāti. Tāpat šodien debija šīs sezonas ULEB kausā būs Kristapam Purnim.

Lai arī pēdējā mēneša laikā „Ventspils” nerāda to spēli, ko viņi demonstrēja sezonas pirmajā pusē, tomēr Kārlis Muižnieks nekādu paniku neceļ. Zaudējumi „Ehitustooriist” un „Sakalai” tiek norakstīti uz traumu un psiholoģiskā noguruma rēķina un komanda spēlei būšot gatava par 100 procentiem. Galvenais ventspilnieku trumpis joprojām paliek aizsardzība un šeit nu vajadzēs parādīt tādu pašu sniegumu kā pēdējā spēlē ar „Rhein Energy”.

Līdzīgas problēmas kā ventspilniekus vajā arī „Hemofarm”. Vairākiem spēlētajiem nesen bijušas traumas, bet viņu treneris uzver, ka visu būšot gatavi doties laukumā. Uz ULEB kausa izslēgšanas spēlēm Vrčacas vienībai ir pievienojies amerikānis Antonio Mīkings (203 cm). Tomēr Kārlis Muižnieks uzskata, ka diezin vai līdz ar šā spēlētāja parādīšanos īpaši mainīsies komandas spēles stils. Abu komandu treneri kā jau allaž savos kometāros bija piesardzīgi. „Hemofarm” pārstāvji par šī mača favorītiem uzskata latviešus, tomēr skaidrs, ka viņu patiesie mērķi ir iekļūt pusfinālā. Līdzīgi komentāri jau bija pirms 1/8 fināla spēles ar Maskavas "Dinamo", kad Vršacas pārstāvji maskaviešiem veltīja daudz cildinošu epitetu, bet tas viss beidzās ar negaidītu "Hemofarm" uzvaru. Tikmēr „Hemofarmai” pēdējās spēlēs nav īpaši veicies, jo no trim mačiem ir uzvarēts tikai viens – „Pivovarna Laško” 66:69, Podgorices „Budučnost” 99:80 un Belgradas „Crvena Zvezda” 73:77. Lai arī kopš pagājušās tikšanās reizes komandu sastāvi ir nedaudz pamainījušies, spēles stils nav mainījies un abas komandas viena otru zin ļoti labi.

Vēl citas šodienas spēlēs:

"Pamesa" (Spānija) – "Charleroi" (Bēļģija)
PAOK (Grieķija) – "Lietuvos rytas" (Lietuva)
"Maroussi" (Grieķija) – "Makedonikos" (Grieķija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!