Foto: F64

Bijušais Vācijas Olimpiskās komitejas (VOK) prezidents, Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) goda loceklis Valters Trēgers piekrīt tam, ka Krievija būtu pilnībā jādiskvalificē no 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, taču to liedz izdarīt Krievijas lielā ietekme SOK, raksta vācu mediji.

"SOK vajadzētu izslēgt Krieviju no ziemas olimpiskajām spēlēm, ņemot vērā, kādu kaitējumu olimpiskajai kustībai tā nodarījusi ar Soču olimpiādi," portāls "spox.com" citē Trēgeru. "Problēma ir ar Bahu un Putinu, attiecībām starp SOK un Krievijas atbalstītājiem."

Kā ziņojām, pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas ziņojuma par dopinga pārkāpumiem Soču olimpiskajās spēlēs un dopinga sistēmu Krievijā SOK izveidoja divas izmeklēšanas komisijas, kuras šā gada novembrī ir sākušas publiskot sava darba rezultātus un ir piespriestas pirmās diskvalifikācijas. Novembra sākumā kļuva zināms, ka mūža diskvalifikācija piespriesta Soču olimpiskajam čempionam distanču slēpošanā Aleksandram Ļegkovam un viņa komandas biedram Jevgeņijam Belovam. Izmeklēšanā ir lieta arī par Krievijas bobslejistu, skeletonistu un ātrslidotāju iespējamo saistību ar antidopinga pārkāpumiem Soču olimpiādes laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!