Foto: Shutterstock

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) locekļa statusa piešķiršanai izvirzītas astoņas personas, ieskaitot Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) režisoru Anantu Singu un Indijas uzņēmēju Nitu Ambani, taču tas nav piešķirts jaunievēlētajiem FIFA un IAAF prezidentiem Džanni Infantino un Sebastjanam Koe, ziņo ārzemju mediji.

Līdz ar to pēc korupcijā apsūdzēto bijušā FIFA prezidenta Zepa Blatera un IAAF prezidenta Lamīna Djaka aiziešanas no SOK vadības, futbols un vieglatlētika ir palikuši bez pārstāvniecības šajā organizācijā.

SOK prezidents Tomass Bahs norādījis, ka Infantino un Koe ir jāgaida līdz nākamajam gadam, lai viņu kandidatūras SOK locekļa amatam tiktu izskatītas.

Sings, Ambani un "Inter-American Development Bank" prezidents, kolumbietis Luiss Alverto Morebo SOK locekļa statusu ieguvuši, pateicoties jaunajai "Agenda 2020", kas rekomendē dažādu profesiju pārstāvju iesaisti SOK darbā.

"Jaunie SOK locekļi, par kuriem mēs piedāvāsim balsot gaidāmajā SOK sesijā, ir spēcīga individuālu personību grupa, kuri ir savas jomas eksperti un var piedāvāt citādu skatījumu uz SOK," uzsver Bahs.

63 gadus vecais Moreno ir bijušais Kolumbijas vēstnieks ASV un viņam ir lieli nopelni ASV Kongresa atbalstā un ievērojamu investīciju piesaistē attīstības programmām Kolumbijā. 2005. gadā viņš tika ievēlēts lielākās Latīņamerikas un Karību reģiona investīciju bankas "Inter-American Development Bank" prezidenta amatā.

60 gadus vecais Anants Sings ir viens no ievērojamākajiem DĀR režisoriem, slavens ar saviem pret aparteīdu vērstajiem darbiem. Sings veidojis Nelsona Mandelas autobiogrāfisko filmu "Long Walk to Freedom" ("Ilgais ceļš uz brīvību").

52 gadus vecā Nita Ambani ir viena no lielākā Indijas privātā labdarības fonda dibinātājām, atzīta mākslas darbu kolekcionāre un Indijas premjerlīgas kriketa kluba "Mumbai Indians" īpašniece.

SOK Izpildkomitejai ir nominēti pieci jauni locekļi, ieskaitot Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) prezidentu Ivo Feriāni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!