Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir uzsākusi izmeklēšanu attiecībā uz 28 Krievijas sportistiem, kas piedalījušies 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, paziņojusi organizācija.

SOK izskatīs to sportistu disciplinārlietas, kuri ir pieminēti neatkarīgā izmeklētāja, Kanādas jurista Ričarda Maklārena jaunākajā ziņojumā par sistēmiskiem un centralizētiem dopinga pārkāpumiem Krievijā.

"Juridisku apsvērumu dēļ" SOK šo sportistu vārdus nenosauc. Viņu dopinga analīžu paraugi nogādāti antidopinga laboratorijā Lozannā, lai pārbaudītu aizdomas par analīžu satura maiņu vai konteinera atvēršanu.

Tāpat SOK atkārtoti pārbaudīs visu Krievijas olimpiešu dopinga analīzes, kas nodotas 2010. un 2014. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā un Sočos, kā arī 2012. gada vasaras spēlēs Londonā, apstiprinājis organizācijas prezidents Tomass Bahs.

Pēc atkārtotas 2008. un 2012. gada Pekinas un Londonas vasaras olimpisko spēļu laikā nodoto dopinga analīžu pārbaudes ir diskvalificēti 27 sportisti, kuru vidū ir arī olimpiskie čempioni un medaļu ieguvēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!