Foto: Reuters/Scanpix

Par pasaules čempionēm sieviešu florbolā sestdien tika kronēta Zviedrija, kas Somijā notikušā turnīra finālā vien pēcspēles metienu sērijā pārspēja mājinieces.

Zviedrietes bija pārākas ar rezultātu 5:4 (1:2, 3:1, 0:1, 0:0, 1:0).

Mača gaitā somietēm divreiz izdevās izvirzīties vadībā, taču pārsvaru nosargāt viņām neizdevās. Uzvaru Zviedrijas valstsvienībai "bullīšos" nodrošināja Amandas Jūhansones trāpīgais raidījums.

Līdz ar to Zviedrija par pasaules čempioni kļuvusi jau piekto turnīru pēc kārtas un septīto reizi kopumā. Tikmēr Somijai ar sudrabu jāsamierinās trešo pasaules čempionātu pēc kārtas. Par pasaules čempionēm somietes kļuvušas 1999. un 2001. gadā.

Tikmēr bronzas godalgu sestdien ieguva Šveice, kas ar 5:4 (0:1, 4:0, 1:3) pārspēja Čehiju.

Jau vēstīts, ka Latvija otro turnīru pēc kārtas izcīnīja piekto vietu, jo, pateicoties Diānas Isjominas četriem gūtiem vārtiem, duelī par piekto pozīciju ar 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) tika pieveikta Vācija.

Latvijas sieviešu florbola izlase jau desmito reizi desmit pasaules čempionātos sasniegusi labāko astotnieku, bet pirmajā četriniekā tai līdz šim izdevies iekļūt tikai reizi, kad 2007. gadā gan ceturtdaļfināls nemaz netika izspēlēts.

Savukārt piektajā vietā Latvija bija aizpērn un arī 2005. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!