Foto: IFF International Floorball Federation
Titulētā Somijas vīriešu florbola izlase piektdien Rīgā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mačā ar 7:0 (1:0, 4:0, 2:0) apspēlēja Dāniju un nodrošināja vietu pusfinālā.

Tādējādi kļuvis skaidrs, ka Somija sestdien pusfinālā tiksies ar Čehiju, bet pašreizējā pasaules čempione Zviedrija spēkosies ar Šveici.

Pasaules čempionāta noslēdzošajā ceturtdaļfināla spēlē starp Somiju un Dāniju pirmajā trešdaļā vēl aizritēja līdzvērtīga cīņa, bet rezultātu jau pēc trim spēlētām minūtē atklāja Peters Kontilainens. Cīņas turpinājumā vārti netika gūti ilgu laiku, līdz 28. minūtē izcēlās Ēmeli Salins, bet līdz pārtraukumam somi izcēlās vēl trīs reizes. Divas no šīm bumbiņām dāņu vārtos raidīja Kontilainens, tādējādi noformējot sev "hat-trick".

Noslēdzošajā periodā somi guva vēl divus bezatbildes vārtus, tiekot pie graujoša panākuma un vietas pusfinālā.

Iepriekš Dānija astotdaļfinālā pēcspēles metienu sērijā ar 6:5 pārspēja šī pasaules čempionāta saimnieci Latviju.

Somijas florbola izlase savā vēsturē pasaules čempionātos uzvarējusi divas reizes - 2008. un 2010. gadā, kamēr iepriekšējos divos turnīros finālā zaudēts niknākajiem konkurentiem zviedriem. Tiesa, Somija katrā no desmit pasaules čempionātiem izcīnījusi medaļas.

Jau ziņots, ka Šveices izlase piektdien ceturtdaļfināla mačā ar 6:2 (1:0, 3:0, 3:2) pieveica Norvēģiju un jau desmito reizi pēc kārtas sasniedza šī turnīra pusfinālu.

Šveices florbolisti šī pasaules čempionāta pusfinālā spēkosies ar pašreizējo pasaules čempioni Zviedriju.

Lai arī Šveice pasaules čempionāta pusfinālu sasnieguši jau desmito reizi pēc kārtas, triumfēt planētas meistarsacīkstēs tai nav izdevies.

Tāpat piektdien kļuva zināms, ka 11. vietu šajā pasaules čempionātā ieguva ASV, kas ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica Kanādu, nodrošinot ceļazīmi uz nākamā gada Pasaules spēlēm.

Savukārt 13.vietu šajā pasaules čempionātā ieguvusi Polijas izlase, kas ar 5:4 (2:0, 1:2, 2:2) pieveica Taizemi, kamēr 15. pozīcija tika Austrālijai, kas ar 9:3 (1:1, 3:1, 5:1) pārspēja Singapūru.

Tikmēr Latvijas izlasi sestdien plkst.19.30 "Arēnā Rīga" gaida cīņa par devīto vietu.

Latvijas izlase savās mājās notiekošo čempionātu aizvadījusi ļoti neveiksmīgi - palika savas apakšgrupas pēdējā vietā un trešdien astotdaļfinālā ar 5:6 sensacionāli piekāpās Dānijai, ārpus sacensību pirmā astotnieka paliekot pirmoreiz kopš 1996. gadā notikušajām pirmajām pasaules meistarsacīkstēm.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā notiks līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!