Foto: DELFI
Latvijas sportists Agris Kazeļņiks izcīnījis otro vietu spēkavīru Čempionu līgas finālsacensībās, kas aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Šajās sacensībās tika noskaidroti tie pieci atlēti, kam nākamgad garantēts ielūgums uz Čempionu līgas sacensībām, kā arī uz pasaules stiprāko vīru - "The World’s Strongest Man 2011" - sacensībām.

Aizvadītajās sacensībās Kazeļņiks piekāpās tikai Ukrainas sportistam Sergejam Romančukam, bet trešo vietu izcīnīja krievs Mihails Kokļajevs.

Kaut arī uz sacensībām bija ieradies pazīstamais lietuvietis Židrūns Savicks, viņš tomēr tajās nepiedalījās.

Pavisam spēkavīri šoreiz sacentās sešos vingrinājumos - smagā auto vilkšanā, 95 kilogramu hanteles celšanā ar vienu roku, 370 kilogramu svara celšanā no zemes, 340 kilogramu svara nešanā pa apli, akmeņu celšanā un pietupienos ar svaru.

Visu sešu vingrinājumu summā Kazeļņiks izcīnīja šosezon visaugstāko vietu - otro -, kas visas sezonas kopvērtējumā ļāva viņam pacelties uz ceturto vietu.

Par šī gada Čempionu līgas uzvarētāju kļuva anglis Terijs Holands, otro vietu ieņēma serbu atlēts Ervins Katona, bet trešais palika Kokļajevs.

Pagājušajā gadā Kazeļņiks Čempionu līgas kopvērtējumā izcīnīja otro vietu. Par sacensību uzvarētāju pērn galīgajā vērtējumā kļuva igaunis Andrus Murumets, kurš šogad traumas dēļ izlaida gandrīz visu sezonu.

"Pašam prieks, ka šo sezonu izdevās pabeigt šādi. Kā jau gaidījām, ukraiņi paši bija sagatavojušies kārtīgi, bet vismaz man izdevās pieveikt visu sezonu nepieveiktos Holandu, Kokļajevu, Katonu un citus," pēc sacensībām apmierināts bija Kazeļņiks.

Paralēli spēcīgākajiem spēkavīriem notika arī pasaules čempionāts spēkavīriem līdz 105 kilogramiem. Otro gadu šajās sacensībās Latviju pārstāv jelgavnieks Māris Blumfelds, kurš, cīnoties ar sāpēm ceļgalos, ieņēma devīto vietu.

Pagājušajā gadā Blumfelds ieņēma astoto vietu.

"Sezona noslēgusies, bet mūsu atlēti jau ierasti ziemā gatavojas jaunajai sezonai. Sezona nākamgad sāksies neierasti agri - februārī Viļņā mūsu kaimiņi ir noorganizējuši pasaules čempionātu vienā vingrinājumā - baļķa celšanā, kur ceram uz divu latviešu startu," izteicās Latvijas Spēka atlētu federācijas valdes priekšsēdētājs Māris Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!