Foto: Publicitātes foto
Latvijas vadošais jauniešu grupas (16-18 g.) sporta deju pāris Everts Gulbis un Elīna Kalvāne 2015.gada janvārī iekļuvuši Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitingā desmitniekā abās deju programmās, piektdien informēja Latvijas Sporta deju federācija.

Latīņamerikas (LA) dejās viņi ar 1424 punktiem ieņem 7. vietu no 779 pāriem, bet Standartdejās (ST) ar 1407 punktiem viņi ierindojušies 8. vietā no 619 pāriem, bet par 122 punktiem mazāk ir desmitnieku noslēdzošajiem Aleksandram Koroļko un Santai Šauerei.

Gulbis un Kalvāne nav vienīgie tik augstu esošie mūsējie, jo trīs mēnešus pieaugušo grupā LA dejās 9.vietā turas Marts Smolko un Viktorija Puhovika, bet jauniešiem ST dejās desmitie ir Aleksandrs Koroļko un Santa Šauere, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Teicamus rezultātus sacensībās uzrādījuši, un līdz ar to WDSF reitingā ļoti augstas vietas ieņem vairāki Latvijas sporta deju pāri. Pieaugušajiem LA dejās jau kopš oktobra beigām 2555 pāru konkurencē 9.vietā ar 3891 punktu atrodas valsts čempioni un pasaules čempionāta pusfinālisti Marts Smolko un Viktorija Puhovika.

Ranga līderi ar 6040 punktiem ir Krievijas dejotāji Armēns Caturians un Svetlana Godino. Desmit deju programmā 240 pāru konkurencē 18.vietā ir Marts Puniņš un Dana Jākobsone, kuri ir piedalījušies tikai divās no četrām ieskaitē ņemtajām sacensībām un par 86 punktiem atpaliek no desmitnieka.

ST dejās trīs mūsu vadošie pāri līdzīgi sarindojušies četrdesmitnieka beigās - Edgars Līnis/Elīza Ancāne 35.vietā (2313 punkti), Andrejs Rogovenko/Anna Vorončuka 39.vietā (2263 punkti) un Kārlis Treijs/Anastasija Krivošejeva 40.vietā (2231 punkts). Arī ST dejās līderos ir pasaules vicečempioni no Krievijas Dmitrijs Žarkovs un Olga Kuļikova (5932 punkti), bet otrie ir lietuvieši Evaldas Sodeika un Ieva Zukauskaite (5550 punkti).

Jauniešiem abās programmās dominē Krievijas pāri, kuri LA dejās aizņem pirmās trīs, bet ST dejās pirmās divas vietas. 

Pieaugušo grupā ST dejās un LA dejās tiek ņemti vērā labākie seši rezultāti pēdējo 12 mēnešu laikā, bet 10 deju programmā un jauniešu grupai labākie četri rezultāti.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!