Latvijas izlases centra uzbrucējs Jānis Sprukts uz atlikušo sezonas daļu panācis vienošanos ar Dānijas spēcīgākās - "Super Best" - līgas klubu Odenses "Bulldogs", to pašu, kurā jau ceturto sezonu aizvada cits mūsu valstsvienības uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis.
Atgādinām, ka šī gada augustā savulaik par ļoti talantīgo (jāatceras kaut vai debijas pasaules čempionātā 18 gadu vecumā) uzskatītais Sprukts parakstīja līgumu ar Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubu Floridas "Panthers". Tieši Floridas vienība bija tā, kas 2000. gada drafta ceremonijā masīvo cetra uzbrucēju ņēma savā aizbildniecībā.

Augustā parakstītais divvirziena līgums paredzēja, ka Sprukts tiek nosūtīts uz "Panthers" fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sanantonio "Rampage", tomēr, diemžēl, arī tajā uzbrucējam neizdevās nostiprināties un viņš ātri vien tika pazemināts līdz Ziemeļamerikas trešajam ešalonam - Austrumkrasta Hokeja līgai (ECHL). Spruktu šāds notikumu pavērsiens neapmierināja un, uzskatīdams, ka ECHL līmenis viņam ir par zemu, hokejists atgriezās Latvijā, kur pievienojās "ASK/Ogres" komandai. Interesanti, ka ECHL klubus šosezon pārstāv vēl viens jaunās paaudzes uzbrucējs Armands Bērziņš, kā arī NHL Stenlija kausa finālists, "Zvaigžņu spēles" dalībnieks, pasaules čempionāta vērtīgākais vārtsrgs un vēl daudzus skanīgus titulus ieguvušais Artūrs Irbe ...

Spriežot pēc tā, ka Sprukts atzinis Dānijas Elites līgu par labu esam, viņš to uzskata par spēcīgāku nekā ECHL. Piekrist vai nepiekrist - tas, lai paliek katra lasītāja paša ziņā, tiesa, raksta autors Dānijas līgu vērtētu kā aptuveni astoto labāko Eiropā pēc Krievijas Superlīgas, Somijas SM līgas, Zviedrijas Elites līgas, Čehijas un Slovākijas Ekstralīgām, Vācijas DEL un Šveices A līgas. Iespējams, ka arī Krievijas Augstākā līga, kur šosezon darbu raduši trīs Latvijas leģionāri, vērtējama augstāk.

Bet iespējams, ka Sprukts Dāniju izraudzījies tikai kā atspēriena dēlīti augstākam līmenim. Latvijas hokeja praksē tāds gadījums jau ir bijis - Leonīds Tambijevs 1997./98. gada sezonā no dāņu IK "Hvidovre" pārgāja uz Somijas SM līgas klubu Raumas "Lukko", kur ne pavisam ne sliktā līmenī aizvadīja trīs sezonas. Bet ir arī negatīva prakse - jau pieminētais Macijevskis, kā arī Sergejs Čubars jau vairākus gadus spēlē Dānijā, un pagaidām nekur augstāk nav tikuši. Tiesa, Macijevski pirms iepriekšējās sezonas savā paspārnē aicināja kāds Zviedrijas Elites līgas klubs, tomēr raugoties, piemēram, no finansiālā viedokļa, daudz izdevīgāk esot bijis palikt Dānijā. Par to, vai Sprukta izredzes pakāpties kādu soli augšup, vērtējamas augstāk nekā Macijevskim, autors neņemas spriest.

Sprukts Odenses "buldogiem" pievienosies tūdeļ pēc "Euro Ice Hockey Challenge" ceturtā posma sacensībām Norvēģijā. Bet līdz tam viņš rīt, 4. februārī, aizvadīs pēdējo maču "ASK/Ogre" sastāvā, kārtējā Austrumeiropas Hokeja līgas spēlē tiekoties ar HK "Rīga 2000".

Kā ziņo kolēģi no "Latvijas Avīzes", šosezon Sprukts Ogres vienībā aizvadījis 15 AEHL spēles, kurās guvis sešus vārtus, kā arī atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

Macijevskis Odensē 34 mačos iekrājis 41 (19+23) punktus, bet "Bulldogs" šobrīd a 53 punktiem ieņem ceturto vietu Dānijas Elites līgā deviņu komandu konkurencē. Čubara (33 spēlēs 11 (3+8) punkti) "Herlev" ar 41 punktu ir septītie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!