Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 5. jūnijā, starptautiskajā pasaules reitinga badmintona turnīrā “"Yonex Latvia International”", kurš norisinājās Jelgavā, uzvaras laurus plūca Krievijas badmintona spēlētāji, portālu "Delfi" informēja Latvijas badmintona federācijas (LBF) pārstāvji.

Viņi mājup aizveda piecus no astoņiem Jelgavā izgatavotajiem māla kausiem. Pārējos trīs kausus izcīnīja badmintona spēlētāji no Francijas. Pārējos trīs kausus izcīnīja badmintona spēlētāji no Francijas. Svētdienas finālos vēl bija iesaistīti spēlētāji no Baltkrievijas un Somijas, taču Latvijas spēlētāji izstājās jau astdodaļfinālā.

Krievijas sportisti izcīnīja pirmo vietu sieviešu vienspēlēs, kā arī sieviešu un vīriešu dubultspēlēs, savukārt Francijas sportisti izcīnīja pirmo vietu vīriešu vienspēlēs un jauktajās dubultspēlēs.

Sieviešu vienspēļu turnīrā ar otro numuru izsētā Jeļena Komendrovska divos grūtos setos 21-17 21-15) uzvarēja Aļesiju Zaicavu no Baltkrievijas, kura turnīrā bija izsēta kā pirmā, un šobrīd Pasaules reitingā ir ap 100. vietu. Aļesiju Zaicavu ir Pasaules elites spēlētāja, kura 2002. gada pārstāvēja Baltkrieviju Olimpiskajās spēles Londonā.

Vīriešu vienspēļu turnīrā Tomā Popovs divos setos (21-14 21-14) pārspēja Kasparu Lehikoinenu no Somijas. Popovs turīrā bija izsēts ar 7. numuru, bet sestdienas rītā ceturdaļfinālā uzvarēja jauno Francijas talantu Arnaudu Merkle, kurš, savukārt astodaļfinālā uzvarēja ar pirmo numuru izsēto čehu Janu Frohliču, kurš savulaik vīriešu vienspēles bija Pasaules reitingā 40. vietā.

Vīriešu dubultspēļu finālā abi pāri bija no Krievijas. Andrejs Ivanovs & Nazarenko divos setos (21-16 21-15) uzvarēja savus tautiešus Vladimiru Nikulovu & Artjomu Serpionovu.

Sieviešu dubultspēlēs Krievijas pāris Ksenija Jevgenova; Marija Šegurova trijos setos (16-21 21-10 21-7) uzvarēja Baltkrievijas pāri Anastasija Černijavskaja; Aļesiju Zaicavu.

Neveiksmīgi Latvijas badmintona spēlētājiem turnīrs “Yonex Latvia International” iesākās jau 2. jūnijā, kad kvalifikācijas turnīrā nevienam no Latvijas pieteiktajiem 27 spēlētājiem neizdevās kvalificēties uz pamatturnīru, portālam "Delfi" norādīja LBF pārstāvji.

Pateicoties iepriekš izcīnītajiem pasaules reitinga punktiem vairāki Latvijas spēlētāji dažādās kategorijās jau bija iekļuvuši pamatturnīra, tai skaitā Niks Podosinoviks, Kristīne Šefere, Jekaterina Romanova, Ieva Pope vienspēlēs, Niks Podosinoviks un Kristīne Šefere jauktajās dubultspēlēs. Pamatturnīrā iekļuva arī visi turnīram pieteikti sieviešu dubultspēļu pāri.

Pamatturnīrā 1/16 savas sieviešu dubultspēles uzvarēja divi Latvijas pieteiktie sieviešu pāri - Kristina Šefere un Jekaterina Romanova, kā arī Terēze Balofe un Anna Pumpure, taču abiem pāriem šīs bija arī vienīgās uzvaras turnīrā.

Arī pagājušogad, kad Latvijas starptautiskais turnīrs notika Rīgā, Latvijas spēlētāji tālāk par 1/8 finālu netika, un sestdien un svētdiena turnīrā vietējiem līdzjutējiem vairs nebija kam just līdzi.

Jau ziņots, ka pasaules reitinga badmintona turnīrs “Yonex Latvia International” šogad notika Jelgavā, no 2. līdz 5. jūnijam. “"Yonex Latvia International"” turnīram pieteicās rekordliels dalībnieku skaits - 190 dalībnieki no 20 valstīm, bet, diemžēl, lielās dalībnieku intereses dēļ, daudzi spēlētāji, tai skaitā arī no Latvijas, bija iekļauti “gaidīšanas listē”, portālam "Delfi" atklāja LBF pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!