Foto: Publicitātes foto
Stopiņu NHK handbolistes sestdien viesos pārspēja Jēkabpils SS vienību un iekļuva Latvijas čempionāta finālā, savukārt čempionvienība Ludzas "Latgols" savā laukumā pieveica Dobeles REIR un panāca izlīdzinājumu pusfināla sērijā.

Stopiņu NHK izbraukumā ar rezultātu 34:24 (17:12) pārspēja Jēkabpils SS vienību un pusfināla sērijā līdz divām uzvarām guva panākumu ar 2-0.

Uzvarētāju sastāvā septiņus vārtus guva Elita Ekkerte un Ivita Asare, bet sešus iemeta Daina Sergejeva un Elza Seržante, savukārt Jēkabpils SS labā astoņus vārtus iemeta Simona Ārmane un sešus pievienoja Madara Jugāne.

Tikmēr pagājušās sezonas uzvarētājas "Latgols" handbolistes mājās ar rezultātu 29:19 (14:10) pieveica Dobeles REIR komandu un panāca neizšķirtu 1-1 pusfināla sērijā līdz divām uzvarām.

Uzvarētāju labā septiņus vārtus guva Inese Šlubčenko, bet sešus iemeta Kristīne Daņiļenko, savukārt REIR vienības rindās rezultatīvākā ar septiņiem precīziem metieniem bija Laura Ņeverovska.

Jau ziņots, ka Stopiņu NHK handbolistes pusfināla sērijas pirmajā mačā ar 29:28 (10:13) savā laukumā uzveica Jēkabpils SS, savukārt Dobeles REIR mājās ar 31:29 (16:11) pārspēja "Latgols".

Sērijas izšķirošā trešā spēle starp REIR un "Latgols" komandām notiks 24.aprīlī Dobelē.

Pirmo vietu regulārajā čempionātā izcīnīja Stopiņu NHK komanda, kura 20 mačos ne reizi nezaudēja, izcīnot 18 uzvaras un divus mačus noslēdzot neizšķirti, tiekot pie 38 punktiem. Otro vietu ieguva Dobeles REIR ar 27 punktiem, bet trešās palika pērnā gada čempiones "Latgols" handbolistes ar 23 punktiem.

Par trim punktiem mazāk ieguva Jēkabpils SS vienība, savukārt kopvērtējuma pastarītes Salaspils SS un LSPA handbolistes sezonu noslēdza attiecīgi ar desmit un diviem punktiem, izslēgšanas spēlēs netiekot.

Sieviešu virslīgā šosezon startēja sešas komandas, jēkabpilietēm, kuras 2009.gadā kļuva par Latvijas čempionēm, turnīrā atgriežoties pēc ilgāka pārtraukuma. Komandas izspēlēja četru apļu turnīru, kopumā regulārajā čempionātā aizvadot pa 20 spēlēm.

Arī finālā un sērijā par trešo vietu cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā "Latgols" ar 2-0 uzveica LSPA handbolistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!