Foto: handball.lv

Valsts čempiones Stopiņu NHK handbolistes sestdien Rīgā Latvijas Handbola federācijas (LHF) prezidenta kausa finālspēlē sīvā mačā ar rezultātu 25:24 (14:11) uzvarēja valsts vicečempioni Dobeles REIR, pie trofejas tiekot otro reizi pēc kārtas.

Uzvarētājām Daina Sergejeva guva 12, bet Lana Nikolajeva četrus vārtus, kamēr dobelniecēm Elīna Freiberga izcēlās ar astoņiem, bet Laura Ņeverovska sešiem precīziem metieniem.

Cīņa jau no pirmajām minūtēm bija ļoti sīva, Stopiņu NHK komandai tikai pirmā puslaika beigās iegūstot trīs vārtu pārsvaru, kuru otrā puslaika sākumā izdevās palielināt līdz 17:12.

Piecu vārtu handikapu valsts čempiones spēja nosargāt līdz 47. minūtei, taču tad Dobeles REIR guva četrus vārtus pēc kārtas, atjaunojot intrigu. Izglābties dobelniecēm gan neizdevās, ne reizi nespējot panākt izlīdzinājumu, beigās Stopiņu NHK komandai svinot minimālu uzvaru.

Jau vēstīts, ka pusfinālā Stopiņu NHK komanda pēc 60 minūtēm cīnījās neizšķirti 18:18 ar Ludzas "Latgols", bet pēcspēles metienos virsroku ar 4:2 guva mājinieces. Savukārt Dobeles REIR ar 35:27 apspēlēja Jēkabpils Sporta skolu (SS).

Zīmīgi, ka Stopiņu un Dobeles komandas arī iepriekšējā sezonā tikās vēl tobrīd sauktā LHF kausa finālā, kad panākumu ar 25:22 arī guva NHK handbolistes.

Tāpat abas komandas tikās Latvijas čempionāta finālā, dramatiskā sērijā ar 2-1 uzvarot Stopiņu handbolistēm. Toreiz pirmie divi mači noslēdzās pēcspēles metienu sērijā, bet trešajā Stopiņu spēlētājas guva panākumu ar vienu vārtu pārsvaru.

LHF prezidenta kausa izcīņas dalībnieki tika noteikti Latvijas čempionātā, turnīra pusfinālā iekļūstot četrām labākajām komandām pēc pirmajiem diviem apļiem.

Turnīra nolikums paredzēja, ka pusfināla spēlēs tikās Latvijas čempionāta pirmā pret trešo spēcīgāko komandu un otrā pret ceturto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!