Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas svarcēlājs Ulvis Bērzons trešdien Albānijā, Tirānā, Eiropas čempionātā guva traumu sacensībās svara kategorijā līdz 69 kilogramiem un palika bez rezultāta, informē Latvijas Svarcelšanas federācija.

24 gadus vecais Bērzons savainojumu guva jau pirmajā disciplīnā – raušanā. Viņš startēja svara kategorijas līdz 69 kilogramiem otrajā jeb B sportistu grupā.

Ceturtdien uz Eiropas čempionātu dodas otrs Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks, kurš startēs svara kategorijā līdz 105 kilogramiem. Kopā ar Plēsnieku uz Albāniju dodas arī viņa treneris Eduards Andruškēvičs, bet Bērzonu sacensībās pavadīja Latvijas titulētākais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, kurš ir beidzis profesionālo sportista karjeru.

"Ceturtdien, kad ielidosim Tirānā, kādu laiku atpūtīsimies no lidojuma, bet vēlāk aizvadīsim vieglu treniņu. Arī piektdien būs viegls treniņš, bet sestdien jau starts," Plēsnieka noslogojuma plānu atklāja viņa treneris Eduards Andruškēvičs, kurš pirms dažām dienām atgriezās no Uzbekistānas, kur notika pasaules čempionāts svarcelšanā jauniešiem.

Plēsnieks, kurš startēs svara kategorijā līdz 105 kg, sacensības uzsāks 13. aprīlī plkst. 21:30 pēc Latvijas laika un sacensību startu tiešraidē translēs "Eurosport" kanāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!