Foto: Sputnik/Scanpix
Latvijas sportists Pāvels Švecovs ceturtdien Bulgārijā kvalificējās sezonas ceturtā Pasaules kausa posma finālsacensībām modernajā pieccīņā, kamēr Ruslans Nakoņečnijs un Oleksandrs Pinčuks nepārvarēja kvalifikāciju.

Švecovs ar 1125 punktiem B kvalifikācijas grupā bija piektais, bet kopumā viņš uzrādīja 27 rezultātu starp 36 finālā iekļuvušajiem sportistiem.

Ar 242 punktiem paukošanā Švecovs savā grupā bija otrais, 294 punkti peldēšanā viņam deva devīto vietu, bet apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā Latvijas sportists ar 589 punktiem uzrādīja vien 19.rezultātu.

Tikmēr Nakoņečnijs A grupā ar 1038 punktiem ieņēma 23.vietu. Paukošanā viņš iekrāja 170 punktus, kas bija 23.rezultāts, peldēšanā Nakoņečnijam 296 punkti un septītā vieta, bet apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņš ar 572 punktiem bija 24.vietā.

Savukārt Pinčuks sacensības iesāka ar 186 punktiem paukošanā, kas bija 19.rezultāts C grupā, pēc tam viņš tika pie 285 punktiem un 21.vietas peldēšanā, bet pēdējā disciplīnā viņš neizgāja uz starta.

Kvalifikācijā piedalījās 79 sportisti, sestdien gaidāmajā finālā iekļūstot katras grupas 12 labākajiem atlētiem.

Šosezon Pasaules kausā modernajā pieccīņā ir četri posmi, kā arī finālsacensības. Pirmajā posmā Ēģiptē Nakoņečnijs izcīnīja 21.vietu, kamēr Švecovs bija 25.pozīcijā. Otrais posms marta beigās notika ASV, bet Latvijas sportisti tajā nepiedalījās, kamēr trešajā etapā Ungārijā Švecovs un Nakoņečnijs ieņēma attiecīgi 28. un 29.vietu.

Pasaules kausa fināls jūnijā norisināsies Kazahstānas galvaspilsētā Astanā. Tikmēr pasaules čempionāts šogad septembrī risināsies Meksikā, bet jūlijā Ungārijā tiks dalītas Eiropas čempionāta medaļas.

Iepriekšējā sezonā Švecovs izcīnīja desmito vietu Eiropas čempionātā, bet Pasaules kausa finālā viņš ieņēma 12.vietu, kamēr pasaules čempionātā viņš nestartēja, tur vienīgajam Latvijas pārstāvim Nakoņečnijam finišējot 22.vietā.

Ukrainā dzimušais un augušais Pinčuks februārī tika uzņemts Latvijas pilsonībā, sekojot savam tautietim Nakoņečnijam, kurš par pilsoni kļuva 2015.gada oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!