Foto: Publicitātes foto

Latvijas taekvondo cīkstone Inese Tarvida svētdien Mančestrā apstājās ceturtdaļfinālā sezonas pēdējā "Grand Prix" posmā.

I.Tarvida, kura startēja svara kategorijā līdz 57 kilogramiem, sacensībās bija izlikta ar devīto numuru un pirmajā kārtā ar 8:0 pārspēja ungārieti Edinu Kocisu, kurai bija ticis 24. numurs.

Tikmēr viņas māsa Jolanta Tarvida turnīrā bija saņēmusi 25. numuru un pirmajā kārtā guva virsroku 21:11 pār vācieti Madelīni Folgmani, kura bija izsēta ar astoto numuru.

Abas māsas tikās turnīra astotdaļfinālā, Inesei izcīnot uzvaru ar rezultātu 2:0. Vēlāk ceturtdaļfinālā I.Tarvidai pretī stājās sacensību pirmais numurs un divkārtējā olimpiskā čempione Džeida Džonsa no Lielbritānijas, kurai tika piedzīvots zaudējums ar 6:9.

Džonsa pēc tam triumfēja Mančestras turnīrā.

Šosezon bija četri "Grand Prix" posmi, no kuriem pēdējais norisinājās šajā nedēļas nogalē Mančestrā. Sezonas finālposms notiks 22. un 23. novembrī Apvienotajos Arābu Emirātos.

"Grand Prix" raudzes sacensībās katrā svara kategorijā piedalās planētas labākie taekvondo sportisti, turklāt šajos turnīros tiek dalīti kvalifikācijas punkti 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Kā vēstīts, iepriekšējā posmā I.Tarvida izcīnīja bronzas medaļu, pirmo reizi karjerā kāpjot uz goda pjedestāla šāda līmeņa sacensībās.

Pērn I.Tarvida izcīnīja arī bronzu pasaules čempionātā, kamēr Jolanta guva tāda paša kaluma godalgu Eiropas meistarsacīkstēs, ko gan šogad atkārtot neizdevās, jo tika ieņemta devītā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!