Latvijas izlases hokejists Leonīds Tambijevs, kas pagājušajā sezonā palīdzēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" atgriezties Krievijas čempionāta superlīgā, atzīst, ka karjeru turpinās Habarovskas "Amur", jo šis klubs izdarījis visinteresantāko piedāvājumu, informē Krievijas laikraksts "Sport-ekspress".
"Izvēli par labu Habarovskai komandai noteica arī tas, ka tajā ir labi hokejisti, piemēram, uzbrucējs Sergejs Krivokrasovs, vārtsargs Alekss Vestlunds, laukumā dodas arī "Torpedo" trenera dēls Vadims Averkins," intervijā Krievijas laikraksts pastāstīja Tambijevs. "Komanda ir sabalansēta un ir pamats pretendēt uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā."

Tambijevs atzina, ka vienīgā neērtība, kas varētu būt, ir tālie pārlidojumi.

"Nāksies atcerēties PSRS čempionāta laiku," saka Tambijevs. "Laikos, kad pārstāvēju Sanktpēterburgas SKA un Rīgas "Dinamo", arī daudz lidojām, piemēram, uz Kazahstanu. Protams, attālums starp Rīgu un Habarovsku ir milzīgs, taču ģimene būs kopā ar mani. Jūtos daudz drošāk, kad redzu tribīnēs sievu."

Atceroties notikumus pasaules čempionātā Somijā, Tambijevs uzsvēra, ka Latvijas izlases uzvaru pār Krieviju sagādājusi īpašu prieku.

"Neraugoties uz to, ka daudzi kritizē mūsu komandu, tomēr tās spēle brīžiem bija pat lieliska," piebilst Tambijevs. "Iespējams, trenera Vladimira Pļuščeva vadītie Krievijas hokejisti nedaudz mūs nenovērtēja un pienācīgi nesagatavojās cīņai."

Tambijevs ir pārliecināts, ka Latvijas izlases izcīnītā devītā vieta ir labs sniegums, jo, lai sasniegtu kaut ko vairāk, ir nepieciešams ievērojami pacelt vietējā čempionāta līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!