"SynotTip" Latvijas handbola virslīgā sestdien otrās uzvaras izcīnīja vicečempioni "Tenax", kā arī bronzas medaļnieki "Latgols", kas pārspēja, attiecīgi, Vaiņodi un "Ogre/Miandum". Savukārt sieviešu virslīgu ar panākumu atklāja vicečempiones "REIR Dobele".

Dobeles "Tenax", kas čempionātu bija uzsākuši ar uzvaru pār čempioniem "Celtnieks" (32:30), pirmo spēli savu līdzjutēju priekšā aizvadīja pret Vaiņodes komandu, kam šī bija pirmā spēle šosezon. Dobelnieki pārliecinoši sāka un ātri vien ieguva četru vārtu pārsvaru – 4:1, 6:2, 7:3, 8:4. Vaiņode gan prata izlīdzināt spēles gaitu un pietuvoties līdz minimumam (12:11), bet puslaiku "Tenax" noslēdza ar divu vārtu pārsvaru – 14:12.

Otrā puslaika pirmajā pusē mājinieki vēlreiz atjaunoja +4, un spēja to saglabāt gandrīz līdz puslaika vidum. Taču pie rezultāta 21:17 "Tenax" ļāva Vaiņodei veikt piecu vārtu izrāvienu un pirmoreiz nokļuva iedzinēju lomā – 21:22 pēc Jurģa Strēļa metiena spēles 49.minūtē. Vēlāk viesi vēl divreiz bija minimālā vadībā, taču mača izskaņu nedaudz veiksmīgāk aizvadīja mājinieki, atgūstot vadību un izcīnot uzvaru ar 28:26.

Austris Tuminskis dobelnieku rindās izcēlās ar sešiem vārtu guvumiem, savukārt Vaiņodes komandā rezultatīvākais ar 11 vārtiem bija Oskars Pāvils.

Vēl vienā SynotTip handbola Virslīgas spēlē "Ogre/Miandum" (1-1) savā laukumā uzņēma Ludzas "Latgolu". Jau spēles sākumā pēc vairākiem Jāņa Pavloviča un Normunda Seņkāna vārtu guvumiem ludzānieši panāca vairāku vārtu pārsvaru (3:1, 7:3, 9:4). Ogres handbolistiem gan vairākkārt izdevās pietuvoties divu vārtu attālumā, tomēr viesi pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu un puslaiku noslēdza ar 18:15.

Pēc pārtraukuma "Latgols" demonstrēja vēl labāku sniegumu un pakāpeniski atrāvās. Vēl puslaika vidū viesiem gan bija relatīvi nelielais piecu vārtu pārsvars (27:22), bet noslēdzošās 15 minūtes tika aizvadītas dominējoši – tās tika uzvarētas ar 11:4 un ludzānieši savā kontā ierakstīja otro panākumu tikpat spēlēs – 38:26.

Jānis Pavlovičs ludzāniešu uzvaru kaldināja ar deviņiem vārtiem, Guntim Piļpukam astoņi, savukārt ogrēniešu rindās 10 vārti Dzintaram Dravniekam, kurš ar 23 vārtiem izvirzījās vadībā rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. 20 vārti ir Artūram Lazdiņam (Celtnieks), kurš gan aizvadījis par vienu spēli mazāk.

Sieviešu Virslīgas vienīgajā spēlē "REIR Dobele" sacentās ar jaunatnes izlases komandu LAT-2002/Dobele, kas piektdien, sezonas atklāšanas mačā ar 31:43 piekāpās Jēkabpils sporta skolai.

Šīs dienas spēlē sākumā vadībā ar 2:0 izvirzījās LAT-2002/Dobele, tomēr šī tā arī palika kā vienīgā reize, kad jaunatnes izlašu bāzes klubs šajā spēlē bija priekšā. "REIR Dobele" drīz vien veica 7:1 izrāvienu, panākot 7:3. Līdz puslaika beigām gan spēles nosacītās viešņas "REIR Dobele" komandu tālāk par sešu vārtu atstatumu (9:15) neatlaida, pēc pirmajām 30 minūtēm "REIR Dobele" bija vadībā ar 21:16.

Otrajā puslaikā laukumā jau pilnībā dominēja "REIR Dobele", savu pārsvaru konsekventi palielinot un beigās izcīnot uzvaru ar rezultātu 47:30. 16 vārtus guva vicečempioņu handboliste Laura Ņeverovska. Pa deviņiem precīziem raidījumiem Elīnas Freibergas un Ievas Rozenfeldes kontā. LAT-2002/Dobele komandā astoņus vārtus (7/9 - 7m s.m.) guva Anna Aleksa Stankeviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!