Foto: Andris Pintāns

Pie grūtas uzvaras "SynotTip" vīriešu handbola virslīgas spēlē ceturtdien tika Latvijas čempione Dobeles "Tenax", kas viesos ar 34:32 (17:16) pieveica "Ogre/Miandum" vienību, tādējādi nodrošinot automātisku vietu turnīra pusfinālā.

Dobeles komandas sastāvā deviņus vārtus iemeta Arvis Laganovskis, kamēr septiņus pievienoja Artis Kurmēns. Savukārt "Ogre/Miandum" rindās 12 vārtus pamanījās iemest Ņikita Pančenko, kamēr septiņi Kasparam Straumem.

Jau ar šī mača pirmajām minūtēm komandas spēkojās ļoti līdzvērtīgi, lai gan lielākoties vadībā atradās "Tenax" vienība, taču ik reizi "Ogre/Miandum" handbolistiem bija kāds pretarguments sāncenšu panākšanai. Pirmo puslaiku Dobeles klubs noslēdza ar vienu vārtu pārsvaru (17:16), bet otrā puslaika gaitā tam izdevās atrauties arī ar četriem vārtiem. Tomēr mājinieki spēja izlīdzināt rezultātu (24:24), tomēr pēc tam Latvijas čempioni atkal neilgā nogrieznī guva vairākus vārtus pēc kārtas, pusotru minūti līdz beigām Pančenko panākot 34:29, kas nozīmēja viesu uzvaru.

Pēc šī panākuma "Tenax" spēcīgāko komandu grupas kopvērtējumā vairs nevar nokrist zemāk par otro vietu, kas nozīmē šīs vienības automātisku iekļūšanu Latvijas čempionāta pusfinālā.

Latvijas čempionāta vadošo komandu grupā Dobeles "Tenax" komandai ir 12 punkti četros mačos, ar pieciem punktiem seko Rīgas "Celtnieks", četri punkti divās spēlēs ir Ludzas "Latgols" komandai, bet viens punkts fiksēts "Ogre/Miandum" kontā.

Savukārt vājāko komandu grupā līdere ar septiņiem punktiem trīs mačos ir MSĢ/LAT-98, kam punktu zaudē "Vaiņode". Pie pieciem punktiem tikmēr tikusi ASK/LSPA, bet četri punkti ir "Jūrmalas Sporta" kontā.

Čempionātā vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam tiks sadalītas divos četriniekos - gan pirmais (1.-4. vieta), gan otrais četrinieks (5.-8. vieta) vēlreiz aizvadīs divus apļus. Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāk, bet katrai komandai tiek noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Līdz ar to katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāka ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu.

Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet divas pārējās pirmā četrinieka komandas un divas labākās vienības no otrā četrinieka aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem trešo reizi pēc kārtas kļuva "Tenax", kas finālā ar 3-0 pārspēja "Celtnieku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!