Divu vadošo "SynotTip" Latvijas handbola virslīgas komandu duelī čempione Dobeles "Tenax" trešdien viesos ar 32:27 (17:15) pārspēja Rīgas "Celtnieku", tādējādi liekot punktu regulārajam turnīram.

"Tenax" rindās šajā mačā astoņus vārtus iemeta Emīls Kurzemnieks un Oskars Arājs, kamēr pretiniekiem ar septiņiem vārtiem izcēlās Lauris Eglītis.

Šo maču gan krietni labāk iesāka "Celtnieks" handbolisti, kuri izvirzījās vadībā ar 6:2. Tomēr "Tenax" pakāpeniski līdzsvaro rezultātu, pirmo puslaiku noslēdzot jau ar divu vārtu pārsvaru - 17:15. Otrajā puslaikā titulētajai Dobeles komandai vadību izdevās palielināt un noslēgumā gūt drošu uzvaru.

"Tenax" un "Celtnieks" komandas jau iepriekš bija iekļuvušas Latvijas virslīgas pusfinālā, jo regulārajā turnīrā bija nodrošinājušas pirmās divas vietas.

Regulāro turnīru Dobeles "Tenax" komanda noslēdz ar 16 punktiem sešos mačos. Tai ar deviņiem punktiem sekoja "Celtnieks", astoņi punkti bija Ludzas "Latgols" komandai, bet "Ogre"/"Miandum" ar vienu punktu noslēdza vadošo četrinieku.

Savukārt otrajā ešalonā ar 11 punktiem uzvarēja MSĢ/LAT-98 komanda, no tās par punktu atpalika "Jūrmalas Sports", bet ASK/LSPA un "Vaiņodes" kontā bija attiecīgi septiņi un seši punkti.

Tā kā MSĢ/LAT-98 komanda izslēgšanas turnīrā nepiedalīsies, līdz ar to ceturtdaļfnālā iekļuva "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA komandas.

Tādējādi ceturtdaļfinālā "Jūrmalas Sports" spēkosies ar "Ogre"/"Miandum" komandu, bet ASK/LSPA duelēsies ar Ludzas "Latgolu".

Čempionātā vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam tika sadalītas divos četriniekos - gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz aizvadīja divus apļus. Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāca, bet katrai komandai tika noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Līdz ar to katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāka ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu.

Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificējās pusfinālam, bet divas pārējās pirmā četrinieka komandas un divas labākās vienības no otrā četrinieka aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem trešo reizi pēc kārtas kļuva "Tenax", kas finālā ar 3-0 pārspēja "Celtnieku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!