Otrdien, 7.martā notiks Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēles.
"Chelsea" rindās laukumā izies Franks Lempards, kurš guva savainojumu Anglijas valstsvienības sastāvā pārbaudes spēlē pret Urugvaju un tāpēc izlaida premjerlīgas pēdējo maču pret "West Bromwich Albion" (2:1). Toties "Chelsea" galvenajam trenerim Žozē Mourinjo būs jaiztiek bez Esjēna, kam ir divu spēļu diskvalifikācija, kā arī bez Asjēra del Orno. Viņš pirmajā spēlē nopelnīja sarkano kartiņu.

Īrijas izlases zvaigzne Damiens Dafs uzskata, ka "Chelsea" ir visas izredzes atkārtot Madrides "Atletico" sasniegumu pirms četrām nedēļām, kad "Nou Camp" stadionā tā ar 3:1 pārspēja "Barcelona".

"Redzēju to spēli, kad Barcelona zaudēja "Atletico". Ja viņi to varēja, kapēc lai mēs to neizdarītu. Turklāt, tagad būs 11 "Chelsea" futbolisti pret 11 Barcelona futbolistiem. Paskatīsimies, kas notiks šoreiz," sprieda Dafs.

Atgādināsim, ka abu komandu pirmajā spēlē Orno nopelnīja sarkano kartiņu un "Chelsea" vairāk nekā puslaiku spēlēja skaitliskā mazākumā. Jāteic, ka Dafs nedaudz kļūdījās, jo čelsiešiem būs jārēķinās arī ar pārpildīto "Nou Camp" stadionu un 100 000 "Barcelona" fanu presingu.

Pēc "Chelsea" ierašanās Barselonā visa uzmanība bija pievērsta Žozē Mourinjo.

"Zinu ko daru, kad vakar pirmais iznācu no lidostas un šodien no viesnīcas," sacīja Mourinjo. "Daru to tāpēc, lai visu presingu ņemtu uz sevi un mani futbolisti varētu mierīgi dalīt autogrāfus un fotogrāfēties. Visticamāk pirms spēles darīšu to pašu, ļaujot faniem sevi silti sagaidīt un tādā veidā kaut nedaudz izkliedēt sakaitēto atmosfēru."

"Ticu, ka "Chelsea" negaidīs un uzbruks ar spēles pirmajām minūtēm. Mēs pagaidīsim ar pretuzbrukumiem," sacīja "Barcelona" pussargs Deku. "Ja netiks gūti ātre vārti, viņi uzbruks ar vēl lielāku spēku. Mums jābūt tam gatavam, jo tas nebūs pārsteigums."

Turīnas "Juventus" galvenais treneris Fabio Kapello ir pārliecināts, ka klubs neatkārtos pagajušā gada neveiksmi, kad to astotdaļfinālā apstādināja "Liverpool".

"Optimistiski raugos uz gaidāmo spēli," sacīja Kapello. "Pagajušā sezonā "Liverpool" paveica milzīgu darbu, lai mūs apturētu. Taču ar "Werder" ir savādāk, jo mēs esam gan ātrāki par sāncenšiem, gan pārspējam viņus arī citos radītajos, kas nebija ar "Liverpool"."

"Juventus" ir labākā aizsardzība A sērijā, aizvadītajās 28 spēlēs zaudēti tikai 18 vārti, savukārt "Werder" ir labākais uzbrukums bundeslīga - 24 spēlēs gūti 55 vārti.

Pirmo spēļu rezultāti: "Barcelona" - "Chelsea" (2:1 pirmās spēles rezultāts), "Juventus" - "Werder" (2:3) un "Villarreal" - "Rangers" (2:2).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!