Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola dueti Edgars Točs/Rihards Finsters un Mārtiņš Pļaviņš/HaraldsRegža ceturtdien Austrijas galvaspilsētā Vīnē cieta zaudējumus pasaules čempionāta izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb 1/16 finālā, meistarsacīkstes noslēdzot dalītā 17. vietā.

Točs/Finsters tikai mača sākumā spēja turēt līdzi olimpiskajiem čempioniem Alisonam Čeruti un Brunu Šmitam no Brazīlijas, piedzīvojot sagrāvi ar rezultātu 0-2 (15:21, 7:21).

Latvijas duets turnīrā bija izlikts ar 30.numuru, bet brazīliešiem ticis piektais numurs.

Spēles sākums bija līdzīgs, jo tehniskajā pārtraukumā ejot latvieši zaudēja vien ar 10:11. Tomēr pēc tam pretinieki spēja parādīt savu klasi, ļaujot pasaules čempionāta debitantiem Točam/Finsteram seta otrajā daļā gūt vien piecus punktus. Savukārt otrajā setā brazīliešu dominance jau bija ļoti spilgta. Viņi vispirms panāca 4:0, turpinājumā vēl vairāk atraujoties un svinot pārliecinošu uzvaru.

Alisons/Šmits, kuriem turnīrā ir piektais numurs, apakšgrupu turnīrā sīvā cīņā uzvarēja Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu. Abi brazīlieši ir ne tikai olimpiskie čempioni, pie šī titula tiekot pērn Riodežaneiro Olimpiādē, bet arī pašreizējie pasaules čempioni, triumfējot pirms diviem gadiem sacensībās Nīderlandē.

Pļaviņš un Regža, kuriem turnīrā ticis 29. numurs, ar rezultātu 0-2 (13:21, 18:21) piekāpās brazīliešiem Evandru Gonsalvešu Oliveiru un Andrē Lojolu Šteinu, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Pirmo setu latvieši zaudēja ar 13:21, bet otrā seta sākumā spēja izrādīt pretestību, taču turpinājumā pretinieki iekrāja 4-5 punktu pārsvaru. Tuvojoties seta beigām, latvieši atspēlēja vienu mačbumbu un pienāca klāt līdz mīnus diviem punktiem (18:20), taču nespēja lauzt cīņas gaitu un piekāpās ar 18:21.

Vēlāk laukumā dosies Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri spēkosies pret sacensību 22. numuru Džonu Haidenu un Raienu Dohertiju no ASV, kuri nesen salīdzinoši negaidīti sasniedza finālu Pasaules kausa etapā Polijas pilsētā Olštinā.

Pasaules čempionātā 48 pāri bija sadalīti 12 apakšgrupās pa četriem katrā. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās vienības, kā arī četri no 12 trešo vietu ieguvējiem kvalificējās izslēgšanas sacensībām. Savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas tika salozētas pa pāriem un trešdienas vakarā cīnījās par vēl četrām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.

Latvija pasaules čempionātā startē ar trim duetiem, jo pērn Samoilovs un Šmēdiņš triumfēja Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" sērijas turnīrā Jūrmalā, tādējādi nodrošinot latviešiem vēl vienu ceļazīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!