Foto: Publicitātes foto
Pārvietojot olimpiskās sacensības uz jau esošām sporta bāzēm, 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu rīkotāji jau ir ietaupījuši apmēram vienu miljardu dolāru (890 miljoni eiro), informē ārzemju mediji.

Tokijai tika ieteikts nevis celt jaunas, bet vairāk izmantot jau esošas sporta būves arī citās Japānas pilsētās, lai samazinātu spēļu budžetu, atbilstoši jaunpieņemtajai "Agenda 2020" programmai.

Olimpisko spēļu rīkotāji nolēmuši pārdislocēt basketbola, airēšanas slaloma un jāšanas sporta sacensības, neceļot tām paredzētas jaunas pagaidu būves, vēsta portāls "insidethegames.biz". Tā olimpiskais basketbola turnīrs notiks stundas brauciena attālajā Saitamas arēnā, kurā ir 37 tūkstoši skatītāju vienu un kas uzņēma 2006.gada pasaules čempionātu basketbolā vīriešiem.

Savukārt jāšanas sporta sacensības nolemts aizvadīt Badži parkā, kas jau uzņēma 1964. gada olimpisko spēļu jāšanas sacīkstes. Tas atrodas apmēram 50 minūšu brauciena attālumā no Japānas galvaspilsētas.

Airēšanas slaloma sacensības pārceltas no Kasai Rinkai parka pārsimts metrus ārpus tā. Tādējādi japāņi cer apklusināt apkārtējās vides aizstāvju kritiku, jo Badži parks ir izveidots uz meliorētas zemes un olimpisko sacensību aizvadīšana izsauca plašus protestus no vietējiem vides aizstāvjiem.

2020.gada spēļu rīkotāji sākotnēji bija paredzējuši, ka 85% olimpisko sacensību notiks vidēji astoņu kilometru rādiusā ap olimpisko ciematu. Taču līdzekļi, kas tiek ietaupīti, izmantojot tālākus, bet jau esošus sporta objektus, atsver attāluma radītās neērtības, uzskata Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpilddirektors Kristofs Dubī.

No Tokijas sākotnēji piedāvātajiem sporta objektiem sarakstā palikuši 17, bet 10 ir mainīti. Pilns izmaiņu saraksts tiks iesniegts aprīlī pirms SOK izpildkomitejas sēdes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!